Φορολογία

Περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

Περισσότερα
ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 300 νέους ανέργους της ΠΕ Ευβοίας

Ξεκινάει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων, για 300 θέσεις του προγράμματος απόκτησης 7μηνης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης.

Οικονομία

Περισσότερα
Παν. Καπόπουλος: Πληθωριστικές πιέσεις και δυναμική των επιτοκίων
Τι αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος (Chief Economist) της Alpha Bank Παναγιώτης Καπόπουλος.
Μητσοτάκης: Πρόσθετες παροχές και κονδύλια και επίβλεψη των μεγάλων έργων της περιφέρειας Θεσσαλίας

Ενίσχυση και επέκταση του αρδευτικού δικτύου στον Θεσσαλικό κάμπο με έργα ύψους 16 εκατ. ευρώ, δρομολογείται με τη νέα σύμβαση που υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κικίλιας: Ένας στους δύο Σέρβους που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, επιλέγουν Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

«Η Ελλάδα είναι ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων για αυτό το καλοκαίρι», επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σερβίας και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του σερβικού Κοινοβουλίου, Veroljub Arsic, στη συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Καραγιάννης: Έως τέλος του 2022 δημοπρατείται η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον

Έως το τέλος του 2022 αναμένεται να δημοπρατηθεί η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον, ενώ στο τέλος του καλοκαιριού το Μετρό θα φτάσει στον Πειραιά με την επέκταση της Γραμμής 3, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης.

ΤΕΕ: Ξεκινά η δυνατότητα υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου

Όπως ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, ξεκινάει η δυνατότητα υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις “Καταρχήν Επιλέξιμες” αιτήσεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών.

Επιχειρηματικά Νέα

Περισσότερα
Ελληνικός Χρυσός
Εν αναμονή εξελίξεων για τη χρηματοδότηση της επένδυσης στις Σκουριές
Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρηματοδοτικό σχήμα για την επένδυση στο μεταλλείο των Σκουριών Χαλκιδικής προκειμένου, μετά και από την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία έχει υποβληθεί τον Δεκέμβριο, να ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση της επένδυσης.
Τράπεζα Πειραιώς: "Εργαλεία" για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της τρέχουσας περιόδου

Η διαχείριση του κόστους ενέργειας και χρήματος καθώς και η διατήρηση της ρευστότητας και η συνέχιση του επενδυτικού πλάνου είναι οι κύριες προτεραιότητες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ένα περιβάλλον με προκλήσεις που εντείνονται από την ενεργειακή κρίση.

SKY express: Συνεργασία με την Delta Air Lines

Νέες ευκαιρίες διασύνδεσης για τη χώρα δημιουργεί η συνεργασία της SKY express με την αεροπορική Delta Air Lines.

GreenTecLab 2022: Βράβευση 5 καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών

Πέντε πολλά υποσχόμενες επιχειρηματικές ιδέες αναδείχθηκαν σε διαγωνισμό των Διαδικτυακών Εργαστήριων Πράσινης Επιχειρηματικότητας, που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του έργου GreenTecLab «Ενδυνάμωση νεοσύστατων επιχειρήσεων για την προστασία του κλίματος».

Υπουργείο Ανάπτυξης: Μνημόνιο συνεργασίας για την προτεραιοποίηση έργων ΕΣΠΑ στον τομέα του τουρισμού

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Γραμματειών με αντικείμενο την προτεραιοποίηση των έργων και των δράσεων του τομέα τουρισμού.

Μελέτες - Στατιστικά

Περισσότερα
ΕΣΕΕ: Αποτελέσματα έρευνας ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για τις χειμερινές εκπτώσεις 2022
Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕE) πραγματοποίησε την ετήσια έρευνα για την κίνηση των πωλήσεων κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων.

Διεθνή Νέα

Περισσότερα
G7: Κινητοποιούνται 19,8 δισ. ευρώ για την Ουκρανία
Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας της 7 (G7) ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν κινητοποιήσει 19,8 δισεκ. δολάρια για την Ουκρανία και δεσμεύθηκαν να παράσχουν περισσότερη βοήθεια εάν χρειαστεί.
Φινλανδία: Η Ρωσία θα σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου προς τη χώρα

Η ρωσική Gazprom ενημέρωσε τη Φινλανδία πως θα σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου από το πρωί του Σαββάτου (αύριο), ανακοίνωσε σήμερα η φινλανδική κρατική εταιρία Gasum.

ACEA: Υπέρ της διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την πρότασή της για έναν νόμο σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα.

Βρετανία: Το Λονδίνο επιβάλλει νέες κυρώσεις σε ρωσικές αεροπορικές εταιρίες

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι εισάγει νέες κυρώσεις σε βάρος του ρωσικού αεροπορικού κλάδου προκειμένου να αποτρέψει τις Aeroflot, Ural Airlines και Rossiya Airlines από το να πουλήσουν αχρησιμοποίητες χρονοθυρίδες προσγείωσης στα βρετανικά αεροδρόμια.

Ομάδα των 7: Η οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της G7

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) πιθανόν να συμφωνήσουν σήμερα και αύριο να βοηθήσουν την Ουκρανία να αποπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις τους επόμενους μήνες.

Τα νέα του Forin

Περισσότερα
Forin Σταματόπουλος
Το έντυπο Ν στις Φορολογικές Δηλώσεις 2022
Διαθέσιμο και το έντυπο Ν στην ενότητα "Φορολογικές Δηλώσεις" του Forin.gr. Ο πολύτιμος βοηθός σας κατά τη συμπλήρωση όλων των δηλώσεων του φορολογικού έτους 2021! Διαβάστε αναλυτικά!