Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία

Περισσότερα
Φορολογικές δηλώσεις: Μέσα στο Μάρτιο ανοίγει η πλατφόρμα για έναρξη υποβολή τους
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες λεπτομέρειες έχουν απομείνει και λίγο πριν ή λίγο μετά τις 25 Μαρτίου - και σε κάθε περίπτωση πριν από το τέλος του μήνα - θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο myAADE.
Νομοσχέδιο: Κατάργηση υποχρεωτικού ελέγχου σε τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ όταν προκύπτει μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ

Με το νομοσχέδιο καταργείται ο υποχρεωτικός έλεγχος από τη Φορολογική Διοίκηση, στις περιπτώσεις υποβολής τροποποιητικής δήλωσης ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων όταν προκύπτει μείωση φόρου άνω των τριακοσίων (300) ευρώ.

Νομοσχέδιο: Ρυθμίσεις για τη φορολογία πλοίων

Με τα άρθρα 46 έως 50 του νομοσχεδίου ρυθμίζονται θέματα για τη φορολογία πλοίων και τη φορολογία μερισμάτων ναυλομεσιτικών και συναφών επιχειρήσεων.

Νομοσχέδιο: Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών

Με τα άρθρα 3-13 του νομοσχεδίου επιδιώκεται η διευκόλυνση αποπληρωμής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών και παρέχεται η δυνατότητα επανένταξης στις ρυθμίσεις των νόμων 4611/2019 και 4738/2020.

Εργατικά - Ασφαλιστικά

Περισσότερα
Υπουργείο Εργασίας: Εθνικός Συντονιστής για την πρόσβαση σε ποιοτική μακροχρόνια φροντίδα ο Γιώργος Σταμάτης
Εθνικός συντονιστής για την εφαρμογή της Σύστασης για την πρόσβαση σε ποιοτική μακροχρόνια Φροντίδα ορίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.
ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του προγράμματος νέων θέσεων εργασίας στις λιγνιτικές περιοχές

Παρατείνεται, μέχρι την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 και ώρα 15:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για τον Γ΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.

Οικονομία

Περισσότερα
Σταϊκούρας: Ο Έλληνας πρέπει να νιώθει ασφαλής για τις καταθέσεις του
Ο Έλληνας πρέπει να νιώθει ασφαλής για τις καταθέσεις του, καθώς υπάρχει η εγγύηση των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη, ενώ και το τραπεζικό σύστημα είναι πιο ισχυρό, διότι:
ΔΕΗ: Σημαντική μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τον Απρίλιο

Σε σημαντική μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τον Απρίλιο προχωρά η ΔΕΗ, καθώς η τιμή για τον επόμενο μήνα διαμορφώνεται στα 16,5 σεντς ανά κιλοβατώρα, δηλαδή σε επίπεδα 15,8% κάτω από τα 19,5 σεντς που είναι η τιμή για το Μάρτιο (και 19,9 σεντς το Φεβρουάριο).

ΕΥ - ΙΟΒΕ: Η συνεισφορά των ευρωπαϊκών πηγών άμεσης χρηματοδότησης στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας

Την περίοδο 2014-2020, η Ελλάδα άντλησε 1,7 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», 44,6 εκατ. ευρώ από το "LIFE" και 42,5 εκατ. ευρώ από το "Erasmus+", σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης για την πορεία υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων άμεσης χρηματοδότησης στην Ελλάδα κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020 που εκπόνησαν η ΕΥ Ελλάδος και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Κικίλιας: 1,1 εκ. επιβάτες στα περιφερειακά αεροδρόμια, +51% σε σχέση το πρώτο δίμηνο του 2022

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται για την εφετινή τουριστική περίοδο. Η πορεία της σεζόν εκτιμάται ότι θα είναι καλύτερη από αυτή του 2022, κάτι που δεν φαίνεται μόνο στις κρατήσεις-προκρατήσεις αλλά και στα στοιχεία Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2023.

Επιχειρηματικά Νέα

Περισσότερα
Μασούτης
Η επιχειρηματική κοινότητα ζητά εσωτερική σταθερότητα
Να προχωρήσουν γρήγορα οι πολιτικές διεργασίες και να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν μια σταθερή κυβέρνηση, φιλική προς το επιχειρείν, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Ιωάννης Μασούτης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.
Η Πλαίσιο Computers υπέγραψε την χάρτα διαφορετικότητας

Την χάρτα διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ελληνικές επιχειρήσεις υπέγραψε την Τετάρτη 15 Μαρτίου η Πλαίσιο Computers, με σκοπό να αναδείξει και να επενδύσει περισσότερο σε πρακτικές και πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν την αποδοχή, το σεβασμό και τη διαφορετικότητα του ανθρώπινου δυναμικού της, χωρίς διακρίσεις.

InCites Consulting: Ανέλαβε σημαντικό ρόλο σε ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΕ που διευκολύνει την ψηφιακή συνδεσιμότητα αγροτικών και παράκτιων κοινοτήτων

Η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών όσον αφορά τη χρήση προηγμένων ψηφιακών ευρυζωνικών λύσεων για τη βελτίωση της ζωής και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της ΕΕ και των στόχων της για την Ψηφιακή Δεκαετία. Το XGain είναι ένα τριετές πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας, χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 και αποσκοπεί στην υποστήριξη τέτοιων πολιτικών. Το XGain έχει ως στόχο να εξοπλίσει τις αγροτικές και παράκτιες κοινότητες της Ευρώπης (π.χ. αγρότες, δασολόγους, αλιείς κ.λπ.) με ένα απλό, εύχρηστο εργαλείο για την επιλογή της πιο ανταγωνιστικής, ανθεκτικής και βιώσιμης λύσης ψηφιακής συνδεσιμότητας που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους

Ανακύκλωση χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού στα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil

Δυνατότητα ανακύκλωσης του χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού παρέχει στους πολίτες η εταιρεία Πράσινο Λάδι, θυγατρική του Ομίλου Motor Oil η οποία όπως ανακοινώθηκε σήμερα, διευρύνει τα σημεία συλλογής οικιακού λαδιού αξιοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυο των πρατηρίων AVIN και Shell.

Μελέτες - Στατιστικά

Περισσότερα
ΕΣΕΕ: Αποτελέσματα έρευνας ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για τις χειμερινές εκπτώσεις 2022
Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕE) πραγματοποίησε την ετήσια έρευνα για την κίνηση των πωλήσεων κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων.

Διεθνή Νέα

Περισσότερα
Ολλανδία: Θα φιλοξενήσει το ύψους 1 δισεκ. ευρώ νέο ταμείο καινοτομίας του ΝΑΤΟ
Η Ολλανδία θα φιλοξενήσει ένα νέο ταμείο του ΝΑΤΟ ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, το οποίο θα επενδύει σε ευρωπαϊκές νεοφυείς εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογία με πιθανές στρατιωτικές ή αμυντικές εφαρμογές.
Εξαγορά της Credit Suisse από την UBS: Η εξαφάνιση ενός ζόμπι γέννησε ένα τέρας;

Η καταναγκαστική εξαγορά της Credit Suisse από την UBS έναντι πινακίου φακής μαζί με την χορήγηση ισχυρών οικονομικών εγγυήσεων από τις ελβετικές αρχές προκαλούν έντονες επικρίσεις στην Ελβετία για «ερασιτεχνισμό» και «πλήγμα στην υπόληψη της χώρας ως χρηματοπιστωτικού κέντρου».

ΕΚΤ: Πρώτα οι μέτοχοι θα πρέπει να απορροφούν ζημιές για την εξυγίανση τραπεζών

Πρώτα οι μέτοχοι θα πρέπει να «πληρώνουν» τις ζημιές των τραπεζών που βρίσκονται σε κρίση και μετά οι ομολογιούχοι, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εποπτικές Αρχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, τονίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας είναι ανθεκτικός.

Credit Suisse: H τράπεζα εξαγοράστηκε από τη UBS, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Ελβετίας, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η τράπεζα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

Και νέα αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 0,25% τον Μάιο, προεξοφλούν οι αγορές

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές ομολόγων, μία ημέρα μέρα την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 0,5%, στο 3%.

Κυβέρνηση, Δημόσιες Αρχές

Περισσότερα
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Λήξη χειμερινής ώρας
Tην Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας.