Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία

Περισσότερα
Θεοχάρης: Καίρια και κομβικής σημασίας η αναθεώρηση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας
«Ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας δεν είναι ξεκομμένος από ένα ευρύτερο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, νομοθετικής ανασυγκρότησης και κωδικοποίησης των πολύ δύσκολων, στριφνών καμιά φορά, πολύ εξειδικευμένων διατάξεων, που έχουν σχέση με τη φορολογία, με τα τελωνεία και γενικότερα, με την διοίκηση τη φορολογική».
ΑΑΔΕ: Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους

Διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, που αρχίζουν από 1.1.2024 και εφεξής.

Χατζηδάκης: Ενίσχυση εισοδημάτων και μειώσεις φόρων συνολικού ύψους 870 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2025

Νομοθετική παρέμβαση αν δεν μειωθούν οι προμήθειες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική η υποβολή Δήλωσης Συμβατότητας από επιχειρήσεις εισαγωγής, κατασκευής και εμπορίας ΦΗΜ – καθορίζεται η κατασκευή και τεχνική υποστήριξη ERP

Η ΑΑΔΕ διευρύνει το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο και θέτει ως υποχρεωτική την υποβολή Δήλωσης Συμβατότητας από τους κατόχους Άδειας Καταλληλόλητας ΦΗΜ ή τους κατασκευαστές ERP για τους τύπους ΦΗΜ ή τα εμπορικά/λογιστικά προγράμματα (ERP) που διασυνδέονται με τερματικά EFT/POS αντίστοιχα.

Εργατικά - Ασφαλιστικά

Περισσότερα
ΕΦΚΑ 530132/2024: Παροχή οδηγιών για την απόδοση και τη λειτουργία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
Με την οδηγία αυτή, επιχειρείται μεταξύ άλλων, η πλήρης κωδικοποίηση των περιπτώσεων έκδοσης και ενεργοποίησης ΑΜΚΑ, παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τα απαιτούμενα ανά περίπτωση δικαιολογητικά και τα προαπαιτούμενα κατά περίπτωση έγγραφα, που αποδεικνύουν τη νομιμότητα διαμονής στη χώρα και την πρόσβαση στην αγορά εργασίας για την έκδοση ΑΜΚΑ.
Μιχαηλίδου: Οι επιχειρήσεις δείχνουν τον δρόμο για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης

Συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη 12 κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων σε δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας είχε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσία της Γενικής Γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων Άννας Στρατινάκη και του Γενικού Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία Κωνσταντίνου Αγραπιδά.

Οικονομία

Περισσότερα
Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 1,24%, κέρδη 8,31% από τις αρχές του 2024
Με άνοδο 1,24% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, με την αγορά να ανακάμπτει μετά την ισχυρή πτώση της περασμένης εβδομάδος. Στις διεθνείς αγορές επικρατεί υψηλή μεταβλητότητα, τόσο λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων, αλλά και διαφαινόμενης αναβολής μείωσης των επιτοκίων από τη FED, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαρτίου στις ΗΠΑ κινήθηκαν υψηλότερα από το αναμενόμενο.
9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Ο κλάδος των υποδομών στο "μικροσκόπιο"

Τους λόγους για τους οποίους η ΜΕΤΚΑ διεκδικεί πρωταγωνιστική θέση στην αγορά των υποδομών και παραχωρήσεων ανέλυσε ο Nτίνος Μπενρουμπή, CEO της ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίος στο πλαίσιο συζήτησης με τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αιμίλιου Περδικάρη στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση γενικού δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

Μείωση 2,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, έναντι μείωσης 5,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2023 με το 2022.

Ν. Παπαθανάσης: Αίτημα για την 4η δόση του Ταμείου Ανάπτυξης, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, την επομένη εβδομάδα

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί από τη χώρα το αίτημα για την 4η δόση των δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 2,3 δισ. ευρώ.

Παράταση έως τις 15/5 για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα»

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την παράταση του προγράμματος: «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα», συνολικού ύψους 176,75 εκατ. ευρώ, έως τις 15 Μαΐου 2024, στις 18:00.

Επιχειρηματικά Νέα

Περισσότερα
9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Ο κλάδος των υποδομών στο "μικροσκόπιο"
Τους λόγους για τους οποίους η ΜΕΤΚΑ διεκδικεί πρωταγωνιστική θέση στην αγορά των υποδομών και παραχωρήσεων ανέλυσε ο Nτίνος Μπενρουμπή, CEO της ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίος στο πλαίσιο συζήτησης με τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αιμίλιου Περδικάρη στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.
ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Κωτσόβολος

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κωτσόβολος από την Currys ανακοίνωσε η ΔΕΗ, κίνηση με την οποία αποκτά ευρύ δίκτυο 97 φυσικών καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, εκ των οποίων τα 27 megastores και ένα ολοκληρωμένο, πανελλαδικό, δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας με αποθήκες, ιδιόκτητο στόλο οχημάτων και μεγάλο δίκτυο συνεργατών για εγκαταστάσεις συσκευών. Επίσης, ένα πολυκαναλικό δίκτυο πωλήσεων που, εκτός από τα φυσικά καταστήματα, περιλαμβάνει call center και ένα επιτυχημένο e-shop (kotsovolos.gr).

Ασφαλσιτικός κλάδος: Μόλις το 12% του επιχειρείν είναι ασφαλισμένο για cyber attack

Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης έχουν επιμέρους κλάδοι του ασφαλιστικού τομέα στη χώρα μας καθώς υπολείπονται ακόμη σημαντικά σε σχέση με την Ευρώπη. Ειδικότερα στον κλάδο ασφάλισης κατοικιών το ποσοστό ασφάλισης ανέρχεται περίπου στο 15% του συνόλου και στις επιχειρήσεις στο 18%. Ειδικότερα, αναφορικά με το επιχειρείν το ποσοστό ασφάλισης στον τομέα του cyber attack, ενός κλάδου με ραγδαία ανάπτυξη, ανέρχεται μόλις στο 12%.

Άκτωρ: Η εταιρεία επεκτείνει το αποτύπωμά της στη Ρουμανία

Η Άκτωρ θα επιδιώξει την επέκταση του αποτυπώματός της στη Ρουμανία μέσα από την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών της αγοράς, που θα προκύψουν στο μέλλον.

Μελέτες - Στατιστικά

Περισσότερα
ΕΣΕΕ: Αποτελέσματα έρευνας ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για τις χειμερινές εκπτώσεις 2022
Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕE) πραγματοποίησε την ετήσια έρευνα για την κίνηση των πωλήσεων κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων.

Διεθνή Νέα

Περισσότερα
ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια
Αμετάβλητα διατήρησε τα βασικά της επιτόκια, όπως αναμένονταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι το βασικό της επιτόκιο διατηρείται στο 4%.
Eurostat: Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ στο 2,4% το Μάρτιο του 2024

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί στο 2,4% τον Μάρτιο του 2024, από 2,6% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Σάμος ανάμεσα στους ποιοτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Ανάμεσα στα 15 ομορφότερα νησιά της Ελλάδας βρίσκεται η Σάμος για το 2024, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επαγγελματικής ένωσης της Γερμανίας ADAC που αριθμεί εκατομμύρια μέλη.

S&P Global: Στις 46,1 μονάδες διαμορφώθηκε το Μάρτιο ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη κατέγραψε περαιτέρω επιδείνωση τον Μάρτιο, καθώς συρρικνώθηκε με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Γερμανία: Αναθεώρηση πτωτικά σε 0,1% της πρόβλεψης για ανάπτυξη το 2024

Τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας δήλωσαν σήμερα ότι αναμένουν η οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,1% το 2024, αναθεωρώντας προς τα κάτω την προηγούμενη πρόβλεψή τους για 1,3%.

Κυβέρνηση, Δημόσιες Αρχές

Περισσότερα
Θεοχάρης: Καίρια και κομβικής σημασίας η αναθεώρηση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας
«Ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας δεν είναι ξεκομμένος από ένα ευρύτερο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, νομοθετικής ανασυγκρότησης και κωδικοποίησης των πολύ δύσκολων, στριφνών καμιά φορά, πολύ εξειδικευμένων διατάξεων, που έχουν σχέση με τη φορολογία, με τα τελωνεία και γενικότερα, με την διοίκηση τη φορολογική».

Τα νέα του Forin

Περισσότερα
Forin.gr
Τεχνικό πρόβλημα στην υποδομή μας
Σας ζητάμε συγγνώμη για την ενόχληση, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και έχουμε ήδη αναπτύξει επιπλέον συστήματα ελέγχου ώστε να προλάβουμε τυχόν αντίστοιχα τέτοια τεχνικά θέματα στο μέλλον.