Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία

Συντονιστική Συμβολαιογράφων: Συνάντηση εκπροσώπων Ελληνικής Συμβολαιογραφίας με τον Διοικητή Α.Α.Δ.Ε., κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, συνάντηση μεταξύ του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κ. Γεωργίου Πιτσιλή και των εκπροσώπων της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας.

ΦΠΑ: Μη διαθεσιμότητα λόγω αναβάθμισης

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site της ΑΑΔΕ, μη διαθέσιμη θα είναι η εφαρμογή του ΦΠΑ, λόγω αναβάθμισης.

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση για την υποβολή δήλωσης πλοίων Α' κατηγορίας

Ενημέρωση της ΑΑΔΕ σχετικά με την υποβολή δήλωσης πλοίων Α΄κατηγορίας υπόχρεων που υπέβαλλαν τη δήλωση εμπρόθεσμα αλλά, λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν μπόρεσαν να ανακτήσουν την Ταυτότητα Οφειλής.

myBusinessSupport: Απαλλαγή/μείωση τέλους επιτηδεύματος καλλιτεχνών

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site της ΑΑΔΕ, σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή του myBusinessSupport για υποβολή αιτήσεων για την απαλλαγή/μείωση τέλους επιτηδεύματος καλλιτεχνών.

Υπουργείο Οικονομικών: Παράταση στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS-ταμειακών μηχανών. Πρόγραμμα εφαρμογής.

Η παράταση αποφασίστηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το μεγάλο έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές.

ΟΕΕ: Να παραταθεί έως 31 Μαΐου η προθεσμία διασύνδεσης ταμειακών – POS – Περίοδος ανοχής για υποβολή ΦΠΑ Ιανουαρίου έως 10 Μαρτίου

Την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της διαδικασίας διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS και τη χορήγηση περιόδου ανοχής για την υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ του Ιανουαρίου ζητά το ΟΕΕ.

Πιτσιλής: Το Μάρτιο θα γίνει το λανσάρισμα της εφαρμογής της ΑΑΔΕ

Τον Μάρτιο θα γίνει το λανσάρισμα της εφαρμογής (application) της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν και παρακολουθούν τις οφειλές τους.

ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η 27η φορολοταρία για τον Ιανουάριο 2024

Σημειώνεται ότι σε κάθε δημόσια κλήρωση 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

ΑΑΔΕ: Φορολοταρία Φεβρουαρίου 2024

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσα από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στην διεύθυνση aade.gr.