Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Διεθνή Νέα

S&P Global: Στις 50,1 μονάδες διαμορφώθηκε ο σύνθετος δείκτης PMI για την ευρωζώνη τον Ιούλιο

Σχεδόν στάσιμη έμεινε αυτό τον μήνα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη καθώς η αναιμική ανάπτυξη στον τομέα υπηρεσιών δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει τη βαθύτερη κάμψη στη μεταποίηση, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας S&P Global.

ACEA: Μικρή άνοδος των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο του 2024, οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 4,3%, λόγω των αυξητικών τάσεων που σημειώθηκαν σε τρεις από τις τέσσερις μεγάλες αγορές της περιοχής.

ΕΚΤ: Αμετάβλητα παραμένουν τα επιτόκια

Αμετάβλητα διατήρησε τα βασικά της επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ανάγκη οικοδόμησης μιας «ισχυρής Ευρώπης» σε μια «εποχή υψηλής αβεβαιότητας»

Την ανάγκη οικοδόμησης μιας «ισχυρής Ευρώπης» σε μια «εποχή υψηλής αβεβαιότητας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Γερμανία: Η κυβέρνηση οριστικοποίησε το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2025

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οριστικοποίησε σήμερα έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις το σχέδιό της για τον προϋπολογισμό του 2025.

ΔΝΤ: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,2% της παγκόσμιας οικονομίας φέτος

H ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει σταθερή, ενώ η μείωση του πληθωρισμού επιβραδύνεται, σύμφωνα με τις νέες επικαιροποιημένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (World Economic Outlook Update).

Ισπανία: Η χώρα αναμένει ρεκόρ στον αριθμό των τουριστών αυτό το καλοκαίρι

Σχεδόν 41 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες, νέο ρεκόρ, αναμένεται να επισκεφθούν την Ισπανία αυτό το καλοκαίρι, όπου γιγαντώνεται το κίνημα που αντιτίθεται στον υπερτουρισμό, σύμφωνα με προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Τουρισμού.

Γερμανία: Σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2025 κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι κυβερνητικοί του εταίροι κατέληξαν έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων σε συμφωνία επί της αρχής για τον προϋπολογισμό του 2025.

ΕΕ: Από 7 Ιουλίου υποχρεωτικά τα νέα συστήματα ασφαλείας του GSR2 στα καινούρια αυτοκίνητα

Στις 7 Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα υποχρεωτικά συστήματα ασφαλείας του GSR2, οπότε από αυτή την ημερομηνία και έπειτα, όλα τα αυτοκίνητα που θα εισάγονται, σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας.

Eurostat: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούνιο - Στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός στο 2,4%

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς στο 2,5% τον Ιούνιο του 2024, από 2,6% το Μάιο.