Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Διεθνή Νέα

Γερμανία: Απώλειες ύψους 5% για το γερμανικό ΑΕΠ προκαλεί η ενεργειακή κρίση

Η Γερμανία έχει χάσει το 5% του ΑΕΠ της λόγω των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ κάθε πολίτης της ζημιώνεται κατά μέσο όρο με 2.600 ευρώ ετησίως.

ΕΕ: Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα επόμενα χρόνια τα νέα κτίρια

Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι ευκολότερο να φορτίζουν τα οχήματά τους στο σπίτι και στην εργασία τους τα επόμενα χρόνια, μετά την αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Λήφθηκε το τέταρτο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας για δάνεια 2,3 δισ. ευρώ από το RRF

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε το τέταρτο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας για δάνεια στο πλαίσιο της διευκόλυνσης ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια

Αμετάβλητα διατήρησε τα βασικά της επιτόκια, όπως αναμένονταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι το βασικό της επιτόκιο διατηρείται στο 4%.

Ισπανία: Καταργείται η "χρυσή βίζα", ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

Η Ισπανία θα βάλει τέλος στις «χρυσές βίζες» που χορηγούνται στους αλλοδαπούς οι οποίοι επενδύουν σε ακίνητα, προκειμένου να σταματήσει την κερδοσκοπία που πλήττει πολλές πόλεις της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Eurostat: Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ στο 2,4% το Μάρτιο του 2024

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί στο 2,4% τον Μάρτιο του 2024, από 2,6% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Σάμος ανάμεσα στους ποιοτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Ανάμεσα στα 15 ομορφότερα νησιά της Ελλάδας βρίσκεται η Σάμος για το 2024, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επαγγελματικής ένωσης της Γερμανίας ADAC που αριθμεί εκατομμύρια μέλη.

S&P Global: Στις 46,1 μονάδες διαμορφώθηκε το Μάρτιο ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη κατέγραψε περαιτέρω επιδείνωση τον Μάρτιο, καθώς συρρικνώθηκε με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Γερμανία: Αναθεώρηση πτωτικά σε 0,1% της πρόβλεψης για ανάπτυξη το 2024

Τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας δήλωσαν σήμερα ότι αναμένουν η οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,1% το 2024, αναθεωρώντας προς τα κάτω την προηγούμενη πρόβλεψή τους για 1,3%.

ΕΕ: Το Συμβούλιο των Υπουργών υποστηρίζει τη στοχευμένη αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής

Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών στην ειδική επιτροπή γεωργίας ενέκριναν σήμερα μια στοχευμένη αναθεώρηση ορισμένων βασικών πράξεων της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως απάντηση στις ανησυχίες που εξέφρασαν οι αγρότες.