Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Διεθνή Νέα

Βρετανία: Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύεται να ενισχύσει την ανάπτυξη

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ δεσμεύθηκε σήμερα να αντιμετωπίσει την ασθενή παραγωγικότητα της χώρας με μεταρρυθμίσεις για την εποχή μετά το Brexit αλλά άφησε να διαφανεί ότι θα εμμείνει στις αυξήσεις φόρων που προκάλεσαν αντιδράσεις σε ορισμένους βουλευτές του Συντηρητικού του κόμματος.

EUIPO: Αυξήθηκαν το 2021 τα απομιμητικά προϊόντα που δεσμεύτηκαν σε ολόκληρη την ΕΕ

Οι συνηθέστερες κατηγορίες δεσμευμένων απομιμητικών προϊόντων ως προς τον αριθμό τους σε ολόκληρη την ΕΕ ήταν, το 2021, τα υλικά συσκευασίας, τα τσιγάρα, οι ετικέτες, οι κάρτες και τα αυτοκόλλητα, τα είδη ένδυσης και τα παιχνίδια.

ESRB: «Σήμα κινδύνου» για εμπορικά ακίνητα

Προειδοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου (ΕΚΤ) για κινδύνους από εμπορικά ακίνητα. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου (ESRB) δημοσίευσε σήμερα σύσταση για σημάδια ευπάθειας στον τομέα των εμπορικών ακινήτων στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).

Γερμανία: Ανάπτυξη 0,2% και όχι ύφεση αναμένει για το 2023 η κυβέρνηση

Ανάπτυξη 0,2% προβλέπει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη γερμανική οικονομία κατά το τρέχον έτος, αναθεωρώντας τις αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για ύφεση. Η ανοδική πορεία αναμένεται να ενισχυθεί το 2024.

S&P Global: Σε ανάπτυξη επέστρεψε τον Ιανουάριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη επέστρεψε απρόσμενα σε μέτρια ανάπτυξη τον Ιανουάριο, αυξάνοντας έτσι τις ενδείξεις ότι η επιβράδυνση στο μπλοκ ίσως να μην είναι τόσο βαθιά όσο προβλεπόταν προηγουμένως και ότι η νομισματική ένωση ίσως γλιτώσει την ύφεση, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας S&P Global.

Βέλγιο: Βασιλικό διάταγμα που επιτρέπει τον περιορισμό των εξαγωγών φαρμάκων σε περίπτωση κρίσης

Η βελγική κυβέρνηση εξέδωσε βασιλικό διάταγμα που επιτρέπει τον περιορισμό των εξαγωγών φαρμάκων σε περίπτωση κρίσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Φρανκ Βαντενμπρούκ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο LN24.

ΕΕ: Η ενεργειακή κρίση καταδεικνύει την ανάγκη για σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας κατάλληλο για το μέλλον

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολογεί δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη μεταρρύθμιση του σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ με σκοπό την καλύτερη προστασία των καταναλωτών από την υπερβολική αστάθεια των τιμών, τη στήριξη της πρόσβασής τους σε ασφαλή ενέργεια από καθαρές πηγές και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της αγοράς.

ΗΠΑ: Η μητρική της Google θα απολύσει 12.000 υπαλλήλους

Η μητρική εταιρία της Google καταργεί περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, ή το 6% του ανθρώπινου δυναμικού της, ανέφερε σήμερα η εταιρία.

ΔΝΤ - Γκεοργκίεβα: Oι προοπτικές είναι λιγότερο άσχημες σε σχέση με τις εκτιμήσεις πριν λίγους μήνες

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε σήμερα ότι οι οικονομικές προοπτικές είναι λιγότερο άσχημες σε σχέση με τις εκτιμήσεις πριν από ένα-δύο μήνες.

Κίνα: Ετήσια μείωση 6% κατέγραψε το διεθνές εμπόριο του Πεκίνου σε αγαθά και υπηρεσίες, το Δεκέμβριο του 2022

Το διεθνές εμπόριο της Κίνας σε αγαθά και υπηρεσίες καταγράφηκε στα 606,9 δισεκατομμύρια δολάρια (560,23 εκατομμύρια ευρώ) τον Δεκέμβριο του 2022, με ετήσια μείωση 6% όπως έδειξαν χθες, τα επίσημα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ