Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Διεθνή Νέα

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια

Αμετάβλητα διατήρησε τα βασικά της επιτόκια, όπως αναμένονταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι το βασικό της επιτόκιο διατηρείται στο 4%.

Ισπανία: Καταργείται η "χρυσή βίζα", ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

Η Ισπανία θα βάλει τέλος στις «χρυσές βίζες» που χορηγούνται στους αλλοδαπούς οι οποίοι επενδύουν σε ακίνητα, προκειμένου να σταματήσει την κερδοσκοπία που πλήττει πολλές πόλεις της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Eurostat: Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ στο 2,4% το Μάρτιο του 2024

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί στο 2,4% τον Μάρτιο του 2024, από 2,6% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Σάμος ανάμεσα στους ποιοτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Ανάμεσα στα 15 ομορφότερα νησιά της Ελλάδας βρίσκεται η Σάμος για το 2024, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επαγγελματικής ένωσης της Γερμανίας ADAC που αριθμεί εκατομμύρια μέλη.

S&P Global: Στις 46,1 μονάδες διαμορφώθηκε το Μάρτιο ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη κατέγραψε περαιτέρω επιδείνωση τον Μάρτιο, καθώς συρρικνώθηκε με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Γερμανία: Αναθεώρηση πτωτικά σε 0,1% της πρόβλεψης για ανάπτυξη το 2024

Τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας δήλωσαν σήμερα ότι αναμένουν η οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,1% το 2024, αναθεωρώντας προς τα κάτω την προηγούμενη πρόβλεψή τους για 1,3%.

ΕΕ: Το Συμβούλιο των Υπουργών υποστηρίζει τη στοχευμένη αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής

Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών στην ειδική επιτροπή γεωργίας ενέκριναν σήμερα μια στοχευμένη αναθεώρηση ορισμένων βασικών πράξεων της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως απάντηση στις ανησυχίες που εξέφρασαν οι αγρότες.

Swiss Re: Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν 108 δισ. δολάρια στις ασφαλιστικές εταιρείες το 2023

Οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν ζημιές 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 στον κόσμο, από τα οποία τα 108 δισεκατομμύρια δολάρια καλύφθηκαν από τις ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με την ελβετική αντασφαλιστική εταιρεία Swiss Re.

ΕΚΤ: Αύξηση των κόκκινων δανείων στην Ευρωζώνη το 2023

Τα στοιχεία για το πρώτο εννεάμηνο του 2023 δείχνουν σταδιακή αλλά συγκρατημένη αύξηση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ).

ACEA: Αυξήθηκαν το Φεβρουάριο οι πωλήσεις των καινούργιων οχημάτων στην ΕΕ

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 10,1% τον Φεβρουάριο του 2024, με το μερίδιο αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία να παραμένει σταθερό στο 12%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ