Μελέτες - Στατιστικά

Παν. Καπόπουλος: Πληθωριστικές πιέσεις και δυναμική των επιτοκίων

Τι αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος (Chief Economist) της Alpha Bank Παναγιώτης Καπόπουλος.

ΔΥΠΑ: Στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας - Απρίλιος 2022

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Απρίλιο 2022, ανήλθε σε 990.820 άτομα.

ΤτΕ: Υπερδιπλασιάστηκε το έλλειμμα του εξωτερικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο 2022

Αύξηση κατά 3,8 δισ. ευρώ εμφάνισε το έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, φθάνοντας τα 6,4 δισ. ευρώ από 2,6 δισ. ευρώ που ήταν πέρυσι.

Deloitte: Το κόστος διαβίωσης προβληματίζει τις γενιές Gen Z και Millennial

Το κόστος διαβίωσης αποτελεί κύρια προσωπική ανησυχία για τις γενιές Gen Zs (γεννημένοι μεταξύ των ετών 1997 και 2012) και Millennials (γεννημένοι μεταξύ των ετών 1981 και 1996) παγκοσμίως, ακολουθούμενη από την κλιματική αλλαγή.

ΕΛΣΤΑΤ: Δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία - Μάρτιος 2022, ετήσια αύξηση 38,3%

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει τον Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Μάρτιο 2022.

ΕΛΣΤΑΤ: Εξέλιξη κύκλου εργασιών επιχειρήσεων παροχής καταλυμάτων και υπηρεσιών εστίασης, Μάρτιος 2022

Η ΕΛΣΤΑΤ παρουσιάζει τη χαρτογράφηση της εξέλιξης του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης.

ΙΝΣΕΤΕ: Ανθεκτική η φήμη της Ελλάδας και της Αθήνας ενόψει της αιχμής της τουριστικής περιόδου

Αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα κατέγραψε η συνολική φήμη της Ελλάδας και της Αθήνας για το πρώτο τρίμηνο του έτους, μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ενόψει της αιχμής της τουριστικής περιόδου.

ΕΕΕ: Κορυφαία ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο η Ελλάδα

Η Ελλάδα παραμένει η κορυφαία ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο, καθώς οι Έλληνες πλοιοκτήτες με 5.514 πλοία ελέγχουν περίπου το 21% του παγκόσμιου στόλου, σε όρους χωρητικότητας (dwt), ενώ συνεχίζουν να επενδύουν σταθερά σε πλοία με μεγαλύτερη αποδοτικότητα και περιβαλλοντικά οφέλη.

Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: Ανάγκη διασύνδεσης του ενεργειακού συστήματος της ΝΑ Ευρώπης

Την ανάγκη εντατικοποίησης της τριμερούς συνεργασίας με το Ισραήλ και την Κύπρο, για την προώθηση του διπλού στόχου της ενεργειακής ασφάλειας και ενεργειακής μετάβασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επισημαίνει μελέτη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

ΕΛΣΤΑΤ: Δύναμη Ελληνικού εμπορικού στόλου - Μάρτιος 2022 (Προσωρινά στοιχεία)

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Μάρτιο 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ