Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ.πρωτ.1079302/1425/Α0012 Συμπληρωματικός φόρος εισοδήματος από μίσθωση ακινήτου.

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2008 Αριθ. πρωτ.: 1079302/1425/Α0012

ΘΕΜΑ: Συμπληρωματικός φόρος εισοδήματος από μίσθωση ακινήτου.

1. Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 9 του Ν.2238/1994 του Κ.Φ.Ε., αν στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και εισόδημα από ακίνητα, εκτός από το απαλλασσόμενο εισόδημα από ιδιοκατοίκηση γενικά, το ακαθάριστο ποσό αυτού υποβάλλεται και σε συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστή ενάμισι τοις εκατό (1,5%). Το ποσό του συμπληρωματικού φόρου αυτής της παραγράφου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το ποσό του φόρου που αναλογεί στο συνολικό καθαρό εισόδημα.

Ειδικώς, ο συντελεστής του πρώτου εδαφίου αυξάνεται σε τρία τοις εκατό (3%) και επιβάλλεται στο ακαθάριστο εισόδημα από ακίνητα που χρησιμοποιούνται, ως κατοικίες, εφόσον η επιφάνεια καθεμιάς από αυτές υπερβαίνει τα τριακόσια (300) τετραγωνικά μέτρα.

2. Κατά συνέπεια υφίσταται συμπληρωματικός φόρος μίσθωσης στο ακαθάριστο εισόδημα από ακίνητα που στην περίπτωση διαμερίσματος 70 τ. μ. υπολογίζεται με συντελεστή 1,5% και βεβαιώνεται με την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος στο όνομα του εκμισθωτή του ακινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!