Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία Εισοδήματος

Περισσότερα
ΑΑΔΕ: Εγχειρίδιο ερωτήσεων - απαντήσεων σε φορολογικά θέματα (Μάιος 2023)
Δημοσιεύθηκε από την ΑΑΔΕ εγχειρίδιο ερωτήσεων - απαντήσεων σε φορολογικά θέματα, έκδοσης Μαΐου 2023. Διαβάστε σχετικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΑΑΔΕ: Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης (έντυπο) Ν φορολογικού έτους 2022

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ εγχειρίδιο κωδικών για τη συμπλήρωση του εντύπου Ν.

ΑΑΔΕ: Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Ε3 φορολογικού έτους 2022

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ εγχειρίδιο κωδικών για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε3.

Φορολογικές ερωτήσεις

Περισσότερα

Καλημέρα! Έχω περίπτωση φορολογούμενου ο οποίος απέκτησε με γονική παροχή ακίνητο το 2017 στο οποίο πηγαίνει συνήθως το καλοκαίρι και το έχει δηλώσει ως δευτερεύουσα κατοικία στο Ε1. Πρέπει η γονική παροχή και το ακίνητο  να δηλωθεί και στο Ε2?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1. Θελω να κλεισω την ατομικη μου επιχειρηση και το επαγγελματικο αυτοκινητο (φ.ι.χ.) να το κανω αγροτικo :    πληρωνω υπεραξια;2. Δεν θελω να κλεισω την επιχειρηση μου απλως το επαγγελματικο αυτοκινητο να το κανω αγροτικο:    πληρωνω υπεραξια;                      3. Tο αγροτικο αυτοκινητο θεωρειται επαγγελματικο;4. An πουλησω το επαγγελματικο αυτοκινητο σε αγροτη : πληρωνουμε υπεραξια;

Σε μία ΙΚΕ υπάρχουν δύο αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού SUV . Φορολογικά (ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ) πως αντιμετωπίζουμε τεκμήρια και τέλη κυκλοφορίας?

Καλησπέρα σαςΜια διαχείρηση πολυκατοικίας που έχει πάρει το εξοικονομώ είναι υπόχρεη υποβολλής δήλωσης φόρου εισοδήματος? Eάν ναι υπάρχει κάποια οδηγία για το πως συμπληρώνεται το ε3 ή το Ν? Που βάζουμε τα έξοδα και που το ποσό του εξοικονομώ?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δωρεά σε είδος (υπολογιστές και συναφή είδη) από ΑΕ σε Δημόσιο σχολείο, εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδά της;

Καλησπέρα, πελάτης που έχει κάνει έναρξη με τους παρακάτω ΚΑΔ 74901900 ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Π.Δ.Κ.Α.και 94991400 ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ , έχει σύμβαση με την unicef οπου εκδίδει τιμολόγιο  παροχής υπηρεσίων προς τρίτες Χώρες με απαλλάγή φπα ως προς το άρθρο 24 . Το ερώτημα μου είναι σχετικά με την φορολόγηση του δίοτι δεν τον δέχεται σαν ''μπλοκάκια'' με βάσει τους παραπάνω ΚΑΔ . Υπάρχει κάποια απαλλαγή  ως προς το φόρο λόγω συνεργασίας με τον συγκεκριμενο οργάνισμό . Σας ευχαριστώ πολύ 

Εφαρμογές

Υπολογισμός ετησίων αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης
Υπολογίστε το τεκμαρτό σας εισόδημα για το οικονομικό έτος 2014 βάσει των άρθρων 31 και 32 του νέου Κ.Φ.Ε. (ν. 4172/2013).
Ανάλωση κεφαλαίου
Συμπληρώστε σωστά τον Πίνακα Ανάλωσης Κεφαλαίου και χρησιμοποιήστε τον ως συνοδευτικό για τη δικαιολόγηση της διαφοράς μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματός σας.