Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ.πρωτ.1050731/875/Α0012 Δαπάνες διδάκτρων.

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2008 Αριθ. πρωτ.: 1050731/875/Α0012 ΘΕΜΑ: Δαπάνες διδάκτρων.

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπερίπτωσης ββ', της παρ.3 του άρθρου 9 του ν.2238/94 ορίζεται ότι το ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση την εκάστοτε κλίμακα μειώνεται κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού της δαπάνης για παράδοση κατ’ οίκον ιδιαίτερων μαθημάτων ή για φροντιστήρια οποιασδήποτε αναγνωρισμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας ή ξένων γλωσσών, το οποίο καταβάλλει ετησίως ο φορολογούμενος για κάθε τέκνο που τον βαρύνει ή για τον ίδιο.

2. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις ορίζεται ότι το ποσό της κάθε δαπάνης, η οποία υπολογίζεται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους, μειώνει το φόρο, μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην αρχική δήλωση και μερίζεται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του καθενός που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, όπως αυτό δηλώθηκε με την αρχική δήλωση.

3. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η μείωση του φόρου σύμφωνα με τα συγκεκριμένα ποσά δαπάνης (φροντιστήρια ξένων γλωσσών) δεν δύναται να εφαρμοστεί εφόσον δεν περιλήφθησαν στην αρχική σας δήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!