Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Κώστας Σκρέκας Είναι η κατάλληλη περίοδος να έρθει ένας επενδυτής να επενδύσει στη χώρα μας

«Είναι η κατάλληλη περίοδος να έρθει ένας επενδυτής να επενδύσει στην χώρα μας», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, τα στοιχεία που βαραίνουν σε αυτή την απόφαση είναι η κυβερνητική σταθερότητα και η ισχυρή οικονομία και η διατήρηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας για, περαιτέρω, ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο υπουργός τόνισε πως «όλα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα είναι σε περιβάλλον παγκόσμιων και διαδοχικών κρίσεων» αλλά, σημείωσε, της χώρας ηγείται «μια ικανή ομάδα με καλό προπονητή».

Ο κ. Σκρέκας τόνισε τέλος ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε πυλώνα ανάπτυξης στη ΝΑ Ευρώπη και στη Μεσόγειο και αυτό για τους επενδυτές σημαίνει ότι αξιοποιούν τη γεωγραφική θέση της χώρας.

Ο πρόξενος των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέρι Ισμαήλ, στο ίδιο πάνελ συζήτησης, υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο» και τόνισε ότι οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν, ούτε κατ’ ελάχιστον, τις σχέσεις με την Ελλάδα ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εμβάθυνση και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων θα φέρει κι άλλες τεχνολογικές επενδύσεις στη χώρα μας.

Η προσπάθεια που έχει καταβληθεί από την κυβέρνηση φαίνεται από το επίπεδο των επιχειρηματικών σχέσεων, προσέθεσε ο κ. Ισμαήλ ενώ σημείωσε ότι όλο και περισσότερες αμερικανικές εταιρείες δηλώνουν ότι νιώθουν άνετα να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αυτή η δυναμική, προσέθεσε, οδηγεί στο να πολλαπλασιάζονται οι θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία και να έρχονται κι άλλες.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Αμερικανός πρόξενος είπε ότι οι ΗΠΑ πάντα υποστηρίζουν την προσέγγιση για την ενίσχυση της ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και προσέθεσε «είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι».

Νέες επενδύσεις και 1.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Texan Envipco Hellas Group, Παναγιώτης Μούργος, σημείωσε ότι ήδη η πράσινη συμφωνία είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα και η κλιματική κρίση «είναι εδώ» γι’ αυτο και, πρόσθεσε, όλοι πρέπει να συνεργαστούμε και να συμβάλουμε να γίνουμε πιο φιλικοί στον πλανήτη μας. «Χρειάζεται συνάθροιση δυνάμεων» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στην επένδυση της Texan στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2026 θα δημιουργηθούν 1.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας, τόνισε τη συμβολή της πρεσβείας των ΗΠΑ για την επένδυση στη χώρα μας ενώ υπογράμμισε ότι σχεδιάζονται δυο νέες επενδύσεις με νέες και καλά αμειβόμενες θέσει εργασίας.

Τέλος επανέλαβε την ανάγκη κοινωνικής συνοχής και υπενθύμισε το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας όπου δίνεται σε φορείς ένα εκατομμύριο ευρώ για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον και την στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!