Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σκρέκας Προτεραιότητα, η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού και αύξηση των επενδύσεων

Η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως σημείωσε ο νέος υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Σε ό,τι αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού είπε ότι το εργαλείο αυτό βοήθησε στην τιθάσευση του πληθωρισμού και προσέθεσε ότι μέτρα όπως αυτό θα συνεχιστούν αλλά πιο αναλυτικά οι ανακοινώσεις, συμπλήρωσε ο ίδιος, θα γίνουν αύριο από τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ήταν υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο το 2014, σε δύσκολες συνθήκες όπως είπε, και προσέθεσε ότι πάντα υπάρχουν θέματα να επιλυθούν, αν και η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης όπως φαίνεται από το πρώτο τρίμηνο που η χώρα βρίσκεται στις πρώτες χώρες μεγέθυνσης της οικονομίας της στην ΕΕ. Αυτό όμως, συμπλήρωσε, πρέπει να συνεχιστεί για να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

«Έχουμε πολλά θέματα να προωθήσουμε, όπως προσέλκυση νέων επενδύσεων, να επιλύσουμε προβλήματα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια και να ενισχυθεί η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία» σημείωσε και προσέθεσε ότι η διευκόλυνση του επιχειρείν με τη μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας είναι ο δεύτερος στόχος και η ενίσχυση της βιομηχανίας, η τριπλή προτεραιότητα.

«Η Ελλάδα έχει βιομηχανία και ιστορία στη βιομηχανία και πρέπει να την βοηθήσουνε να επεκταθεί και να μεγαλουργήσει γιατί χωρίς παραγωγή στην χώρα δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον» κατέληξε ο υπουργός.

Η απερχόμενη υπουργός Ελένη Λουρή ανέφερε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι στον πυρήνα της ανάπτυξης αλά και της προστασίας του καθημερινότητας του πολίτη και στην πρώτη γραμμή για τη μετάβαση της οικονομίας.

Οι υφυπουργοί Μάξιμος Σενετάκης κι η Μαρία Μάνη δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για την αποστολή που έχουν αναλάβει και αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών με νέες θέσεις εργασίας μέσα από νέες επενδύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!