Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Σκρέκας Η Ελλάδα έχει μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες και ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον

Υπουργείο Ανάπτυξης

29 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου

Ο Υπουργός Ανάπτυξης στο συνέδριο του «Economist Impact» στη Νέα Υόρκη Κώστας Σκρέκας: «Η Ελλάδα έχει μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες και ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας συμμετείχε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο συνέδριο «Fifth New York – Eastern Mediterranean Business Summit» του Economist Impact που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη.

Παρουσίασε σε σημαντικούς διεθνείς επενδυτές τις μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες της Ελλάδας και το ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί την τελευταία πενταετία.

Η δημοσιονομική σταθερότητα που έχει διασφαλίσει η κυβέρνηση όπως και η μεταρρυθμιστική της ατζέντα έχουν ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη διεθνή θέση της χώρας και έχουν αναβαθμίσει το επενδυτικό και επιχειρηματικό της αποτύπωμα διεθνώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως τόνισε στην ομιλία του, είναι να συνεχίσει να αξιοποιεί το εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει και να προσελκύσει νέες στρατηγικές επενδύσεις στο πλαίσιο του φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί. Η Ελλάδα διαθέτει τώρα το κατάλληλο momentum για να επενδύσουν επιχειρήσεις τα χρήματά τους όπως ήδη κάνουν διεθνείς κολοσσοί, ανέφερε.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας ύστερα από 13 χρόνια, στις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από μεγάλους οίκους αξιολόγησης, αλλά και στους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη που πιστοποιούν την ανοδική πορεία της χώρας. Η Ελλάδα που ήταν κάποτε το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, πλέον είναι μια χώρα που διαθέτει ένα ασφαλές και σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Στη δεύτερη ομιλία του, ο κ. Σκρέκας τόνισε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να αυξήσει κατά δέκα φορές τον ρυθμό εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα τελευταία χρόνια. Αναφέρθηκε επίσης στη διασύνδεση της Ελλάδας με την Κύπρο και την Αίγυπτο και πως αυτή θα βοηθήσει στην πράσινη μετάβαση του ενεργειακού τομέα της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!