Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών Παράταση του συντελεστή ΦΠΑ 6% σε μάσκες και μέσα ατομικής προστασίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10563 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
e-mail: press@minfin.gr

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου

Παράταση έως 31/12/2022 του συντελεστή ΦΠΑ 6% σε μάσκες και μέσα ατομικής προστασίας, καθώς και σε ιατρικά υλικά για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης

Με τροπολογία επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, προβλέπεται μεταξύ άλλων, παράταση της ισχύος, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%:

1. Αγαθών που αφορούν στη δημόσια υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται μάσκες προστασίας και γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα για την απολύμανση χώρων, αντισηπτικά μαντηλάκια, καθώς και απολυμαντικά προϊόντα και άλλα είδη που χρησιμοποιούνται για αντισηπτικούς ή απολυμαντικούς σκοπούς.

2. Ορισμένων ιατρικών υλικών αναγκαίων για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης, όπως φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης.

Η Κυβέρνηση, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προχωρά στην επιβεβλημένη παράταση ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για τα ανωτέρω αγαθά, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη στήριξη των πολιτών και της κοινωνίας μέσω της ψήφισης διατάξεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

Παρατίθεται ακολούθως το άρθρο 3 και 4 της τροπολογίας, όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

Άρθρο 3

Παράταση υπαγωγής στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ ειδών ατομικής υγιεινής και προστασίας-Τροποποίηση παρ. 2 του άρθρου πρώτου της 20.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

1. Η παρ. 2 του άρθρου πρώτου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α' 83), τροποποιείται ως προς τον χρόνο ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. που εφαρμόζεται για αγαθά ατομικής υγιεινής και προστασίας και διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Η παρ. 1 ισχύει έως τις 31.12.2022.».

Άρθρο 4

Παράταση υπαγωγής στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για τα φίλτρα και τις γραμμές αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης -Τροποποίηση παρ. 47 Κεφαλαίου Α, «ΑΓΑΘΑ», του Παραρτήματος III του Κώδικα Φ.Π.Α..

Το τρίτο εδάφιο της παρ. 47 του Κεφαλαίου Α, «ΑΓΑΘΑ», του Παραρτήματος III, του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν. 2859/2000, Α' 248) τροποποιείται ως προς τον χρόνο ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. για τα φίλτρα και τις γραμμές αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης και διαμορφώνεται ως εξής:

«Ο υπερμειωμένος συντελεστής του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται έως τις 31.12.2022 και μετά την ημερομηνία αυτή τα είδη αυτά υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. 13%.».

Δείτε επίσης τα ακόλουθα θέματα της ίδιας τροπολογίας:

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία στο σύνολό της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!