Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο νομοσχέδιο Μεταφορά της προθεσμίας διεξαγωγής της ετήσιας γενικής συνέλευσης των ανωνύμων εταιρειών

Με την παρ. 3 του άρθρου 43 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή προτείνεται η μεταφορά της προθεσμίας διεξαγωγής της ετήσιας γενικής συνέλευσης των ανωνύμων εταιρειών για την έγκριση των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων μέχρι τις 31.10.2020, η οποία κρίνεται αναγκαία για το 2020 λόγω :

α) της παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 των νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2019, μέχρι την 31η Αυγούστου 2020.

β) του χρονικού διαστήματος από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, το οποίο θεωρείται πολύ μικρό για την κατάρτιση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων από τους λογιστές-φοροτεχνικούς και τη χορήγηση του φορολογικού πιστοποιητικού από τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές.

Παρατίθεται ακολούθως η σχετική προτεινόμενη διάταξη:

Άρθρο 43

Παράταση ισχύος ρυθμίσεων και προθεσμιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω του κορωνοϊού COVID 19

3. Για το έτος 2020 η προθεσμία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της παρ. 1 του άρθρου 119 του ν. 4548/2018 (Α' 104) μετατίθεται έως τις 30 Οκτωβρίου 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!