Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Ψευδής δήλωση καταβολής αποδοχών

Κύριοι καλησπέρα σας, είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός και από τις 3/4/2018 έχω συμφωνητικό υπαλληλικής σχέσης με κάποια τεχνική εταιρεία, η οποία για το έτος 2018 δήλωσε στο TAXISNET, ότι μου έχει κατέβαλλει το σύνολο των αποδοχών μου, δηλαδή 5.500,00€. Το ποσό αυτό δεν μου έχει καταβληθεί εντός του προηγούμενου έτους. Θα ήθελα, σας παρακαλώ, να με συμβουλεύσετε για το τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση, αφού τα στελέχη της εταιρείας δεν διορθώνουν την ψευδή τους δήλωση, όπως τους ζήτησα, Για τον λόγο αυτό έκανα την δήλωσή μου με επιφύλαξη και αναμένω ειδοποίηση από την εφορία. Συμπληρωματικά αναφέρω ότι αποτέλεσμα αυτής της ψευδούς δηλώσεως είναι από την επιστροφή φόρου των 1.000,00€ που είχα το 2017, τώρα να χρειάζεται να καταβάλλω και φόρο 930,00€. Θα ήθελα να αποφύγω την Δικαστική οδό, αφού η οικονομική ζημιά μου τότε θα είναι μεγάλη. Αναμένω νέα σς.

Με εκτίμηση
ΛΕΚΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  • 1 Απάντηση

Κ. Λέκκα, 

Η πλέον "βατή" λύση είναι να επιχειρήσετε εκ νέου να έρθετε σε επικοινωνία με την εταιρεία έστω και μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων προκειμένου να προχωρήσουν σε διόρθωση των στοιχείων των αποδοχών σας που έχουν "ανέβει" στο TaxisNet. Σημειώνουμε ότι θα πρέπει οι ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές να συμπληρωθούν σε διακεκριμένη σειρά στην οικεία βεβαίωση αποδοχών προκειμένου να υποβάλετε δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσετε τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές.

Σημειώνεται επιπροσθέτως ότι οι τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται λόγω λάθους του εργοδότη (π.χ. λόγω λάθος κατηγοριοποίησης του εισοδήματος) θεωρούνται εμπρόθεσμες και υποβάλλονται χωρίς κυρώσεις εντός του φορολογικού έτους που εκδόθηκαν από τον εκκαθαριστή οι διορθωτικές βεβαιώσεις αποδοχών. Σχετ. το θέμα 62β του άρθρου 54 του βιβλίου μας "Ανάλυση - Ερμηνεία Κυρώσεων. Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας"

Προσθέστε τη δική σας απάντηση