Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

ενοικίαση σπιτιού από άνεργο με 0 εισόδημα

Παρακαλώ μια άμεση απάντηση!! Είμαστε ενα ζευγάρι άνεργοι και οι 2,με 0 εισοδήματα και κανένα ακίνητο στο όνομά μας ,και θέλουμε να νοικιάσουμε μαζί ενα διαμέρισμα 70τ.μ με ενοίκιο 250ε...Σπίτι βρήκαμε εντάξει,είναι γνωστός μας και το δίνει...Με τα τεκμήρια τι γίνεται?? Το έψαξα αλλά δεν έβγαλα άκρη...Όπως τα υπολόγισα βγαίνουν 3000 τεκμήριο διαβιωσης + 2800 τεκμηριο κατοικιας (40ε ανα τ.μ) = 5.800...Με 0 εισόδημα...Τι θα πληρώσω δηλαδή στην εφορία??  5.800 ευρώ?   Δεν έχω καμμία απολύτως ιδεα με τα φορολογικά,πέρυσι ξεκίνησα να κάνω μηδενική δήλωση,οπότε θα παρακαλόυσα όσο γίνεται πιο κατανοητές λέξει-ορισμούς στην απάντηση!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

George D 27/05/2018 11:02:48

Θα πρέπει να γίνετε περισσότερο σαφής. Δηλαδή αν είστε έγγαμη ή πρόκειται απλά για συγκατοίκιση, αλλά και αν είστε εγγεγραμμένη στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Μην ανησυχείτε, φυσικά και δεν θα προκύψει να καταβάλλετε ...5800 ευρώ.

  • 3 Απαντήσεις

Γνωρίζω παρόμοια περίπτωση συγκεκριμένα άνεργος εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ με μηδενικό εισόδημα που ενοικιάζει 50 τ.μ. Έβαλε στον κωδικό 049 ποσό χάρτινων αποδείξεων ίσο με το 10% του αντίστοιχου που βγαίνει σε εσάς 5800 και του βγήκε μηδενικός φόρος. Αν είστε εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε τους κωδικούς 049 και 050 ακόμα και με ποσό χάρτινων αποδείξεων αν δεν έχετε κάνει πληρωμές με κάρτα. Αυτές θα μηδενίσουν το φόρο.

κ. Ιορδάνου,
Μετά τη διευκρίνηση και αν υποθέσω ότι το μισθωτήριο θα είναι στο όνομά σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε κανονικά τον πίνακα 5.1.α της φορολογικής σας δήλωσης (Ε1) και τον πίνακα 6.12. Επειδή δε, υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι, που εξαιρούν την περίπτωσή σας από συναλλαγές με κάρτα, θα πρέπει να έχετε συγκεντρώσει χάρτινες αποδείξεις έτους 2017 συνολικής αξίας τουλάχιστον 580 ευρώ. Το ποσό αυτό στη συνέχεια θα το τοποθετήσετε στον πίνακα 7 (κωδ. 049). Το αποτέλεσμα στη δήλωσή σας θα είναι μηδενικό.

ιορδανου ιουστινη 28/05/2018 12:49:56

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας....Με καλύψατε απόλυτα!!!

Παρακαλώ μερικες διευκρινήσεις ακόμα θα ήθελα σε σχετικα με την ερωτηση μου!! Τελικα το διαμερισμα που θα νοικιασουμε ειναι 87 τ.μ και το συμβολαιο θα μπει και στα δυο ονοματα μαλλον...(αγαμοι και ανεργοι ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ και οι δυο) ..ΟΑΕΔ ειμαι μονο εγω.Πόσο παραπάνω θα βγει το τεκμηριο για 87 τ.μ και πόσες αποδείξεις θα πρέπει να μαζέψουμε για να καλυφθεί??

Προσθέστε τη δική σας απάντηση