Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

λογιστικός και φορολογικός χειρισμός ενίσχυσης από οπεκεπε σε αγροτικό συνεταιρισμό

αγροτικός συνεταιρισμός- οργάνωση παραγωγών το 2013 υλοποίησε επιχειρησιακό πρόγραμμα ( πάγια και δαπάνες) και το 2014 έλαβε από τον οπεκεπε  ενίσχυση για το επιχειρησιακό του ταμείο  ποσού 242162,50 ευρώ  βάσει των καν.(εκ) 543/11 και καν(εκ) 1234/07.
το ποσό αυτό είναι έσοδο φορολογητέο ή θα θα πάει στα αποθεματικά. δεν βρήκα κάποια αναφορά στον κανονισμό ή στην απόφαση υπαγωγής για το χειρισμό του ποσού.

  • 1 Απάντηση

Δεν υφίσταται διάταξη στον ΚΦΕ (ν. 4172/2013) για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς η οποία να απαλλάσσει τις αγροτικές ενισχύσεις από το φόρο εισοδήματος και ως εκ τούτου το ποσό αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στους λογαριασμούς του συνεταιρισμού είτε ως μειωτικό στοιχείο των συγκεκριμένων παγίων, είτε ως μειωτικό στοιχείο των κατά περίπτωση δαπανών, είτε απ ευθείας στα έσοδα εάν πρόκειται για επιδοτήσεις παράγωγής.

Επισημαίνουμε ότι οι διατάξεις του άρθρου 21 για την απαλλαγή των αγροτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων μέχρι 12.000 ευρώ αφορούν τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να τονίσουμε ότι οι πολύ εξειδικευμένες υποθέσεις χρήζουν ειδικής έρευνας και απαιτείται πλήρη ανάλυση και γνώση του όλου φακέλου.

Δείτε σχετικά την Εγκ. ΠΟΛ. 1116/2015

Προσθέστε τη δική σας απάντηση