Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Φορολογικές δηλώσεις προηγούμενων ετών

Εχω την ψιλή κυριότητα σε ακίνητο και με ενημέρωσαν από την εφορία πως πρέπει να υποβάλω Ε1 από το 2010 . Με ποιό τρόπο γίνεται αυτό, ηλεκτρονικά η χειρόγραφα? Μπορώ να βάλω αποδείξεις για τα προηγούμενα έτη? Θα έχω κάποιο πρόστιμο για μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων?

  • 2 Απαντήσεις

Καλησπέρα,

Ψιλή κυριότητα και Ε1, δε "δένουν" αυτά τα δύο μαζί, εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο. Αυτό, από την άποψη ότι θα πρέπει να δηλώσετε στην Ε1 κάποιο ακίνητο. Αλλο ζήτημα βέβαια, ότι ως "ψιλός" κύριος ακινήτου, υποχρεούστε σε υποβολή δήλωσης, έστω και κενής. Με τις προϊσχύουσες διατάξεις του ν.2238/1994 για το οικ. έτος 2010 (χρήση 2009) αλλά και για το οικ. έτος 2011 (χρήση 2010) προβλέπονταν η υποχρέωση.

Η υποβολή γίνεται χειρόγραφα, αποδείξεις δε γίνονται δεκτές εκπρόθεσμα. Σχετικά με το πρόστιμο, για κάθε δήλωση, αν όντως είναι κενή ανέρχεται μεν στα 100 €, πλην όμως στην πράξη και ανάλογα με τη ΔΟΥ συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 40 - 55 €. Υποννοείται ότι στην περίπτωση κενής ούτως ή άλλως δεν θα απαιτούνταν και αποδείξεις.

Δεν πρόκειται για κάτι άλλο, όπως μου είπαν επειδή έχω ψιλή κυριότητα έχω υποχρέωση υποβολής Ε1 και ας μην είχα κανένα εισόδημα

Προσθέστε τη δική σας απάντηση