Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Επιδομα τεκνων Α21 και φορολογικη δηλωση

Εχουμε υποχρεωση αναγραφης στη δηλωση φορολογιας εισοδηματος οικ.ετους 2014 να αναγραψουμε στους κωδικους 659-660 το ποσο επιδοματος τεκνων το οποιο εισεπραξε καποιος μεσα στο 2013 κανοντας την αιτηση του εντυπου Α21;

  • 5 Απαντήσεις

Το ενιαίο επιδομα στηριξης τεκνων (Ν.4093/2012) και το ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες (ν.4141/2013), καταχωρούνται υποχρεωτικά στον κωδικό 657/658 της Ε1 και απαλλάσσονται της φορολογίας εισοδήματος αλλά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ θα μπει όπως πέρυσι στους 659-660???

Ναι στον κωδικό 659-660, καθώς νομίζω δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις της εισφοράς αλληλεγγύης.

Πήρα σήμερα τηλέφωνο στο εισόδημα στην εφορία και μου είπαν ότι το επίδομα του Α21 δεν μπαίνει πουθενά (!!!!!!!!) και για του ΟΑΕΔ να πάρω τηλ. σε 2-3 μέρες για να το δει! Ό,τι να'ναι! Άντε να κάνεις τώρα σωστή δήλωση!!!!!!!

Καλημέρα,

Και μόνο από τη φράση "...το επίδομα του Α21 δεν μπαίνει πουθενά"!!! αναδεικνύεται το επίπεδο γνώσης των φορολογικών θεμάτων του/της συγκεκριμένου/ης υπαλλήλου. Δυστυχώς, ενώ τεκμηριώνονται σχεδόν τα πάντα με διευκρινιστικές εγκυκλίους της ΓΓΔΕ, παίρνουν ελεύθερη θέση ορισμένοι ανευθυνοϋπεύθυνοι των ΔΟΥ, οι οποίοι σαφώς και δεν θα πάρουν κάποια ευθύνη για τις κατευθύνσεις που σας δίνουν!

...έχετε απόλυτο δίκιο! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Το επίδομα στήριξης τέκνων από τον ΟΓΑ καθώς και το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων μπαίνει στην 617 και κανονικά είναι προσυμπληρωμένο

Προσθέστε τη δική σας απάντηση