Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Αγορα αυτοκινητου

γεια σας,

αγορασα τον ιανουαριο του 2014 μεταχειρισμενο αυτοκινητο 1000κυβικων του 2007 με κοστος 2000ευρω.το ετησιο εισοδημα μου ειναι 3200ευρω και μενω με τους γονεις μου.δεν εχω κατι αλλο στο ονομα μου.θα ηθελα να ξερω αν θα πληρωσω παααρα πολλα στην εφορια οπως μου ειπαν.ειμαι κατω των 30ετων.ευχαριστω.

  • 1 Απάντηση

Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας για τα οποία προφανώς είστε ενήμερη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι από την αγορά του αυτοκινήτου που πραγματοποιήσατε εμπίπτετε στις διατάξεις περί τεκμηρίων.

Θα πρέπει να συνυπολογίσετε επομένως τη δαπάνη που πραγματοποιήσατε για την αγορά του αυτοκινήτου σας (2.000 €) και το τεκμήριο που αντιστοιχεί στη χρήση του αυτοκινήτου (δείτε σχετική εφαρμογή μας εδώ για να κάνετε μία εκτίμηση), να το προσθέσετε στα λοιπά τεκμήρια που σας αναλογούν (κύρια κατοικία, εφόσον δε φιλοξενείστε, ελάχιστη δαπάνη) και ακολούθως να συγκρίνετε το τελικό ποσό τεκμηρίων που προκύπτει με το εισόδημά σας.

Εάν το ποσό των τεκμηρίων υπερβαίνει το πραγματικό σας εισόδημα, θα φορολογηθείτε βάσει του τεκμαρτού σας εισοδήματος. Εάν το πραγματικό σας εισόδημα είναι μεγαλύτερο των τεκμηρίων, τα τεκμήρια δεν επηρεάζουν τον τρόπο φορολόγησής σας.

Σημειώνω ότι αφού υπολογίσετε το φορολογητέο σας εισόδημα, υπολογίζετε το φόρο που σας αναλογεί βάσει των διατάξεων του άρθρου 15 του Ν. 4172/2013.

Σημειώνω, τέλος, ότι τα παραπάνω αφορούν τη δήλωση που θα υποβάλετε το 2015 για τη χρήση 2014, καθώς, όπως σημειώνετε, η αγορά του αυτοκινήτου έγινε το 2014.

Δείτε περισσότερο αναλυτικά αντίστοιχες ερωτήσεις χρηστών του Forin.gr εδώ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση