Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Υπάρχει εποχειακό επιτίδευμα,με δυνατότητα διακοπης μετά το τέλος της σαιζόν?

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής.Ασχολούμε με τις εναλλακτικές θεραπείες ( reiki ,pranic healing και θεραπευτικό μασάζ ) και θαθελα να κάνω έναρξη επαγγέλματος σε τουριστικό νησί.Οπως καταλαβαίνετε η τουριστική περίοδος στο νησί διαρκεί μόνο έξι μήνες, υπάρχει περίπτωση ( νομικά ), εποχιακού επιτιδεύματος ?, Να μπορώ δηλαδή μετά τους 6 μήνες να το διακόπτω? Σας ρωτώ διότι σκέφτομαι να συνεργαστώ με ένα εποχιακό ξενοδοχείο στο νησί ,το οποίο μου ζητάει να έχω δικό μου μπλοκάκι αποδείξεων...Τι θα ωφελούσε περισσότερο εμένα, τι με συμβουλεύετε, με εκτίμηση Χρύσα...

  • 1 Απάντηση

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε έναρξη εργασιών ως εποχική επιχείρηση. Σχετική η Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1102/2005 η οποία αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις που δε λειτουργούν ολόκληρη διαχειριστική περίοδο αλλά ορισμένο χρονικό διάστημα κάθε έτος (εποχικές επιχειρήσεις), δηλώνουν την εποχική τους δραστηριότητα είτε με δήλωση έναρξης είτε με δήλωση μεταβολής.
Η δήλωση αυτή καλύπτει το γεγονός ότι δεν υπάρχει συναλλακτική δραστηριότητα για κάποιο διάστημα, ωστόσο δε σας απαλλάσσει από τις φορολογικές υποχρεώσεις που θα είχατε ως κανονική επιχείρηση (π.χ. περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ).
Επίσης σημειώνεται ότι δεν απαγορεύεται εκ των διατάξεων να κάνετε έναρξη και διακοπή εργασιών όποτε εσείς επιθυμείτε.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση