Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Ακυρωση ΑΠΥ φροντιστηριων

Φροντιστηριο μεσης εκπαιδευσης  εκδιδει απυ  για καθε μαθητη που εχει στο φροντιστηριο του. Υπαρχουν ομως περιπτωσεις  που ενω εχει κοπει η αποδειξη  ο μαθητης δεν πληρωνει  τα διδακτρα. Υπαρχει δυνατοτητα να ακυρωθει αυτη η αποδειξη και με ποιον τροπο;  η εφορια θα το δεχθει?

  • 2 Απαντήσεις

Παίρνουμε  την  πρωτότυπη , που  προορίζεται για τον πελάτη , και  την  συράπτουμε  πάνω  στο  στέλεχος  και  κατόπιν  γράφουμε  ΑΚΥΡΟ .  Στη  συνέχεια  την  άκυρη  Α.Π.Υ. την  καταχωρούμε  στο  βιβλίο  εσόδων - εξόδων με  την  ένδειξη  ΑΚΥΡΗ  . Φυσικά  αυτό  το  μπλοκ  το  διαφυλάττουμε  όπως  και  όλα  τα  άλλα  στοιχεία  και  βιβλία  για  όσο  χρόνο  απαιτείται  από  τις  διατάξεις  του  Κ.Β.Σ.   ( Αυτός  πότε  θα  καταργηθεί ; )

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στα άρθρα 13 § 3 και 12 § 14,15 του πδ. 186/1992 :
   α) οι ΑΠΥ όλων των επιτηδευματιών εκδίδονται με την ολοκλήρωση των προσφερομένων υπηρεσιών με εξαίρεση την περίπτωση παροχής υπηρεσιών από τους ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα προς το Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπου η απόδειξη εκδίδεται με κάθε επαγγελματική τους είσπραξη, καθώς και την περίπτωση παροχής υπηρεσιών θεάματος ή μεταφοράς προσώπων όπου τα εισιτήρια εκδίδονται το αργότερο κατά το χρόνο έναρξης του θεάματος ή της μεταφοράς.
   β) όταν η παροχή υπηρεσιών διαρκεί εκδίδεται ΑΠΥ, κατά το χρόνο που καθίσταται απαιτητό μέρος της αμοιβής, για το μέρος της υπηρεσίας που παρασχέθηκε.
   Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι δεν παρέχεται η δυνατότητα ακύρωσης εκδοθείσας ΑΠΥ λόγω μη είσπραξης του σχετικού ποσού, εφόσον αυτή (η ΑΠΥ) αφορά παρασχεθείσες υπηρεσίες.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση