Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

κατοικος εξωτερικου

ειμαι κατοικος εξωτερικου σε κρατος της Ε.Ε. δηλώνω ολα τα εισοδηματα μου που προέρχονται απο ακινητη ιδιοκτησια. αυτα ανερχονατι στο ποσο των 24.000Ευρω μικτα(χωρις χαρατσια κτλ).
1.λαμβανονται υπόψη στην περιπτωση μου αποδειξεις απο ελλαδα για τις επισκευες, συντηρηση αυτών;δεν θα έπρεπε;
2.φοροτεχνικος στην κυπρο μου ειπε οτι δεν θα πρπεπει ως κατοικος εξωτερικου να πληρωνω χαρατσια , απο την στιγμη που τα νοικιαζω ισχυει αυτη η πληροφορία;
3. εχω καποια φοροαπαλλαγη αν στειλω μεσω τραπεζης λεφτα απο το εξωτερικο για  μηνιαια ή μερικη αποπληρωμη δανειου που εχω στην ελλαδα;
ευχαριστω πολυ περιμενω την απαντηση σας. σε κανενα φορουμ δεν απαντηθηκαν , ουτε διευκρινιστηκαν τα πιο πανω .

  • 1 Απάντηση

1. Στο άρθρο 23 του ν. 2238/1994 αναγράφονται οι δαπάνες που εκπίπτουν από το ακαθάριστο εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτων προκειμένου να προσδιορισθεί το καθαρό εισόδημα. Οι δαπάνες για επισκευή και συντήρηση των εκμισθωμένων ακινήτων δε συμπεριλαμβάνονται στις εκπιπτόμενες, εφόσον ο εκμισθωτής δεν είναι επιτηδευματίας.
2. Οι υπόχρεοι καταβολής του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) καθώς και οι εξαιρούμενοι από αυτό ορίζονται στο άρθρο 53 του ν. 4021/2011.
   Στις εξαιρέσεις δε συμπεριλαμβάνεται η περίπτωσή σας και κατά συνέπεια υπάγεσθε στην καταβολή του ανωτέρω τέλους.
3. Για την κάλυψη τεκμηρίων των άρθρων 16 & 17 μπορείτε να δείτε προηγούμενες απαντήσεις με τις οποίες κατά τη γνώμη μου καλύπτεται το σύνολο των σχετικών περιπτώσεων.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση