Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

υποχρεωση υποβολης Ε1 και αποδειξεις

Αν ερμηνεύω καλά την 1η παραγραφο στη σελ. 5 στο βιβλιαράκι με τις οδηγίες δήλωσης του υπουργείου,εγω που εχω στην κυριοτητα μου σπίτι με τεκμηριο 1240 ευρω και κανενα αλλο φορολογητεο εισόδημα,μαλλον δεν είμαι υπόχρεος σε φορολογική δήλωση,έτσι δεν ειναι?Αν παρόλα αυτά για τυπικούς λόγους θελήσω να κανω ηλεκτρονικά την δήλωση (π.χ. ωστε να φαινεται στο αφμ μου οτι εχει γίνει εκκαθαριση-εστω και μηδενική,σε διασταυρωση στοιχειων από αλλες υπηρεσιες),είμαι υποχρεωμένος να συμπληρώσω ποσό αποδείξεων στον ανάλογο κωδικό?

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με τα όσα γράφετε στην ερώτησή σας, το τεκμαρτό σας εισόδημα ανέρχεται στο ποσό των 4.240 €. Το ποσό αυτό προκύπτει από το τεκμήριο της κύριας κατοικίας σας, το οποίο το υπολογίσατε στο ποσό των 1.240 € και από το ποσό της ελάχιστης αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης (3.000 εφόσον είστε άγαμος).
Σύμφωνα με το άρθρο 61 του Κ.Φ.Ε., το φυσικό πρόσωπο που αποκτά αποκλειστικά ετήσιο εισόδημα με βάση τις διατάξεις του άρθρου 16 (τεκμήρια) μέχρι 5.000€ δεν υποχρεούται να υποβάλει δήλωση.
Αν, ωστόσο, υποβάλετε φορολογική δήλωση, υποχρεούστε σε προσκόμιση αποδείξεων ποσού ίσου με 4.240 x 25% = 1.060 €.
Σχετική είναι η Εγκ. ΠΟΛ. 1125/2012 εδώ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση