Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Μπορώ να δηλώσω φιλοξενούμενη?

Επειγόντως ζητώ βοήθεια! Έχω μπερδευτεί τελείως!
Κάνω δική μου φορολογική δήλωση και δηλώνω εισόδημα από ενοίκια 2800ευρώ. Είμαι 28 χρονών και άνεργη. Ο πατέρας μου νοικιάζει δευτερεύουσα κατοικία σε άλλη πόλη από αυτή που έχει τη μόνιμη κατοικία. Μπορώ να δηλώσω φιλοξενούμενη του πατέρα μου στη δευτερεύουσα κατοικία?
Αφού είμαι 28 χρονών, άνεργη και με εισόδημα κάτω από 2900ευρώ,μπορώ να είμαι προστατευόμενο μέλος?
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

  • 1 Απάντηση

Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα να δηλωθεί κάποιος ως προστατεύομενο μέλος κρίνεται απ' τα πραγματικά περιστατικά.
Ειδικότερα, ορίζεται με το άρθρο 7 § 1 περ. γ' του Κ.Φ.Ε. ότι "θεωρείται ότι βαρύνουν το φορολογούμενο τα ενήλικα άγαμα τέκνα τα οποία δεν έχουν υπερβεί το εικοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους και σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές ή σχολεία του εσωτερικού ή εξωτερικού, καθώς και εκείνα τα οποία παρακολουθούν δημόσια ή ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης στο εσωτερικό. Ειδικά, για τα τέκνα του προηγούμενου εδαφίου, καθώς και για τα τέκνα που δε σπουδάζουν, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θεωρούνται προστατευόμενα μέλη παρατείνεται μέχρι δύο έτη, εφόσον κατά τα έτη αυτά είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ."
Εφόσον, επομένως, το παιδί έχει γεννηθεί από 1-1-1984 και μετά, είναι εγγεγραμμένο στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. (ως δικαιολογητικό απαιτείται βεβαίωση του ΟΑΕΔ) και συγκατοικεί και βαρύνει το φορολογούμενο, μπορεί να δηλωθεί ως προστατευόμενο μέλος.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση