Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Κάτοικοι εξωτερικού: μηδενικά εισοδήματα στην ελλάδα. υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης;

καλησπέρα. Είμαι μόνιμη κάτοικος εξωτερικού (Κύπρος) και έχω ένα ακίνητο (διαμέρισμα) στην Ελλάδα το οποίο είναι κενό. Δεν έχω καθόλου εισοδήματα στην Ελλάδα. Όταν είχα μεταφέρει τη φορολογική μου ταυτότητα στη δ.ο.υ. κατοίκων εξωτερικού μου είχαν πει ότι εφόσον δεν έχω εισηδήματα στην Ελλάδα δεν είμαι υπόχρεη να υποβάλλω φορολογική δήλωση. είναι σωστό αυτό; έχει αλλάξει κάτι; μήπως πρέπει να υποβάλω κάθε χρόνο μηδενική φορολογική δήλωση και απλά να καταγράφω το διαμέρισμα; παρακαλώ θερμά όπως έχω απάντησή σας...
Συμπληρωματικά σας αναφέρω ότι το ακίνητο είναι 78τ.μ. και δεν διαθέτουμε οποιαδήποτε κίνητη περιουσία (δίκυκλο / ι.χ. αυτοκίνητο).
Forin.gr: Παρακαλώ κάντε επεξεργασία της ερώτησης και αλλάξτε την εφόσον χρειάζεται αντί να προσθέτετε απαντήσεις. Ευχαριστώ.

  • 1 Απάντηση

Από τα όσα ορίζονται στο άρθρο 61 του ν. 2238/1994 και λαμβανομένης υπόψη της περίπτωσης η' του άρθρου 18 του ίδιου νόμου, προκύπτει ότι εφόσον είσθε κάτοικος αλλοδαπής και δεν αποκτάτε εισόδημα στην  Ελλάδα, δεν είσθε υποχρεωμένη να υποβάλλετε δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση