Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση

Έξοδα βενζίνης ατομικής επιχείρησης

Κυριοι
προκειται να κανω εναρξη ατομικης επιχειρησης παροχης υπηρεσιων και θα ηθελα να μαθω αν μπορω να δικαιολογησω τα εξοδα βενζινης, ασφαλειας κλπ απο το ιχε που διαθετω στα βιβλια της επιχειρησης μου και πως?
Ευχαριστω
Forin.gr: Παρακαλώ μη χρησιμοποιείτε ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα. Ερωτήσεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα κλειδώνονται και διαγράφονται.

  • 2 Απαντήσεις

Το καθαρό εισόδημα της ατομικής σας επιχείρησης και με την προυπόθεση ότι τηρεί επαρκή και ακριβή βιβλία και στοιχεία Β' ή Γ' κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων εξευρίσκεται λογιστικά με έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 30 του ν. 2238/1994 των δαπανών για τη συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων οχημάτων με την επιφύλαξη των διατάξεων των άρθρων 51Α και 51Β του ίδιου νόμου.
        Για επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης με κυλινδρισμό μέχρι χίλια εξακόσια (1600) κυβικά εκατοστά, εκπίπτουν οι δαπάνες συντήρησης, επισκευής, κυκλοφορίας και αποσβέσεων και τα μισθώματα που καταβάλλονται σε εταιρία χρηματοδοτικής μίσθωσης ή οποιονδήποτε τρίτο, σε ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) του ύψους αυτών, εφόσον τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της επιχείρησης. 
   Για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού εκπίπτει, με τις ίδιες προυποθέσεις, ποσοστό τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) των πιο π'ανω δαπανών (άρθρο 31 § 1 περ β' ν. 2238/1994).
   Για την έκπτωση των δαπανών αυτών απαιτείται η ύπαρξη φορολογικών στοιχείων τα οποία εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΕΞΟΔΟ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΡΙΣΩ? ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΟΥ?

Προσθέστε τη δική σας απάντηση