Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

κατοικος εξωτερικου σε χωρα εκτος συμβασης

Καλησπερα σας,θα μπορουσα να μαθω τι γινεται στην περιπτωση που ειμαι κατοικος εξωτερικου σε χωρα που δεν εχει συμβαση με την Ελλαδα?εισοδηματα δεν εχω ,αλλα εχω ενα στεγαστικο δανειο 600 ευρω(δεν ενοικιαζεται) και ενα αυτοκινητο.συναλλαγμα οταν πηγαινα ελλαδα δεν δηλωνα στο τελωνειο ,αλλα σε εναν λογαριασμο δολλαριων που διατηρω σε μια τραπεζα.Τι γινεται σε αυτην την περιπτωση,τι πρεπει να δηλωσω ?ευχαριστω

  • 2 Απαντήσεις

Σύμφωνα με την περίπτωση η' του άρθρου 18 του ν. 2238/1994, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη και η δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν εφαρμόζονται προκειμένου για φυσικό πρόσωπο που έχει την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή του στην αλλοδαπή, εφόσον δεν αποκτά εισόδημα στην Ελλάδα.
   Επομένως εφόσον φυσικό πρόσωπο έχει την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή του στην αλλοδαπή, διατηρεί δευτερεύουσα κατοικία στην Ελλάδα και είναι κάτοχος ΕΙΧ αυτοκινήτου, χωρίς να αποκτά πραγματικά εισοδήματα, δε θα φορολογηθεί με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του ν. 2238/1994 (τεκμήρια).

σας ευχαριστω κΔουσκα για την απαντηση.Θα ηθελα να σας ρωτησω και κατι αλλο,αρα στην δηλωση μου στο εισοδημα απο εργασια θα το αφησω κενο?και αν θελω να αλλαξω αυτοκινητο ή να παρω και αλλο δανειο απο την Ελλαδα πως θα μπορεσω αν στο εισοδημα εχω 0?
ευχαριστω εκ των προτερων

Προσθέστε τη δική σας απάντηση