Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Α.Π.Υ ΙΑΤΡΩΝ

Καλημέρα,έχω την εξής ερώτηση
οδοντίατρος συμβεβλημένος με τον Ελληνικό Στρατό παρείχε υπηρεσίες μέσα στο 2011, ο λογιστής κλείνει την χρήση 2011.Όμως μέσα στο 2012 ο οδοντίατρος κόβει απόδειξη στον Ε.Σ για υπηρεσία που παρείχε το 2011.
Τι έπρεπε να γίνει?Να κόψει με 31/12/2011 όλες τις αποδείξεις που αφορούν την χρήση ,εφόσον γνωριζει το ακριβές ποσό που θα εισπράξει?
Ισχύει για τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το Δημόσιο,ΝΠΔΔ οτι κόβουν την α.π.υ την στιγμή που εισπράττουν το απαιτούμενο ποσό?κ αν ναι πώς θα φανεί στη  φορολογική δήλωση οικ.έτους 2012?
ευχαριστώ
 

  • 1 Απάντηση

Στην παράγραφο 22 της ΠΟλ 1091/14-6-2010 με την οποία κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 19 & 20 του ν.3842/2010 ορίζεται ότι : "  Με τις διατάξεις της παραγράφου αυτής αντικαθίσταται το τέταρτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 13 του ΚΒΣ και εναρμονίζεται ο χρόνος έκδοσης των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών των ασκούντων ελευθέριο επάγγελμα κατονομαζόμενο στην παράγραφο 1 του άρθρου 48 του ν. 2238/1994 με τον χρόνο έκδοσης των αποδείξεων και των λοιπών περιπτώσεων παροχής υπηρεσιών όλων των επιτηδευματιών, πλην της περίπτωσης είσπραξης των σχετικών αμοιβών τους από το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ, όπου η απόδειξη εξακολουθεί να εκδίδεται με κάθε επαγγελματική τους είσπραξη ".
   Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι ο γιατρός στον οποίο αναφέρεστε θα εκδόσει τη σχετική ΑΠΥ με την είσπραξη της αμοιβής του από το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ, ανεξάρτητα από το χρόνο κατά τον οποίο παρείχε τις υπηρεσίες του, το συνολικό ποσό της οποίας θα αποτελέσει ακαθάριστο εισόδημα της χρήσης στην οποία εκδίδεται.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση