Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Εκδοση ΑΠΥ για συνεργείο αυτοκινήτων

Επιβατικά αυτοκίνητα που εισέρχονται σε συνεργείο αυτοκινήτων καταχωρούνται στο πρόσθετο βιβλίο του άρθρου 10 παρ.5.   Κατώπιν εφόσων έγινε απλός έλεγχος παρουσία του πελάτη για πιθανή βλάβη και συμφωνία επισκευής εφόσων δεν πραγματοποιήται η επισκευή λόγω ασυμφωνίας οικονομικής το αυτοκίνητο αποχωρεί με ταυτόχρονη εξαγωγή απο το πρόσθετο βιβλίο με ειδική αναφορά στις παρατηρήσεις και υποχρεωτικά υπογραφή του πελάτη .   Υποχρεωούται η επιχείρηση να εκδόσει ΑΠΥ έστω και μηδενικής αξίας ?
Ευχαριστώ πολύ
Καλό Πάσχα
Παναγιώτης Μαλλίδης
 

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 13 του πδ.186/1992, " ο επιτηδευματίας που τηρεί βιβλία δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας, για κάθε πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών προς το κοινό....εκδίδει απόδειξη λιανικής πώλησης ή  παροχής υπηρεσιών κατά περίπτωση ".
   Στην περίπτωσή σας, εφόσον το όχημα καταχωρηθεί και δε γίνει η επισκευή για οποιοδήποτε λόγο, γίνεται ανάλογη μνεία και υπογράφει ο πελάτης στη στήλη των παρατηρήσεων του βιβλίου εισερχομένων, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση έκδοσης ΑΠΥ, έστω και μηδενικής αξίας όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε, καθότι δεν παρασχέθηκαν υπηρεσίες ( βλ. θέμα 112 - άρθρο 10 στο βιβλίο του Δημ. Σταματόπουλου " Ανάλυση-Ερμηνεία ΚΒΣ ").

Προσθέστε τη δική σας απάντηση