Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Φορολογία κατοίκων εξωτερικού

Ειμαι κάτοικος του εξωτερικού, γίνεται ετήσια Ε9 φορολογική δήλωση από τον αντίκλητο μου και για πρώτη φορά εφορολογήθηκα ως κάτοικος του εξωτερικού:
Προστ. Διαφορα δαπανων διαβιωσης 2,500 για τον σύζυγο μου και 2,500 για εμένα
Κύριος φόρος για τον καθένα μας είναι 125.
Ως δηλωθέν εισόδημα (γεωργικές επιχειρήσεις) 2.46
Παρακαλώ ζητώ να μου δώσετε τα ανάλογα άρθρα του νόμου ή να με ενημερώσετε γιατί φορολογήθκα.
Σας ευχαριστώ θερμά.

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με τα οριζόμενα  στο  άρθρο 2 § 1  του ν. 2238/1994, σε φόρο για το εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα υπόκειται κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του ή συνήθους διαμονής του.
   Επίσης, στην περίπτωση θ' της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ν .2238/1994 ορίζεται ως  ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη του φορολογούμενου το ποσόν των 3000,00 ευρώ για τον άγαμο και το ποσόν των 5000,00 ευρώ για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση.
   Περαιτέρω, στο άρθρο 18 περ. η' του ίδιου νόμου ορίζεται ότι η ετήσια αντικειμενική δαπάνη και η δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν εφαρμόζεται προκειμένου για φυσικό πρόσωπο που έχει την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή του στην αλλοδαπή, εφόσον δεν αποκτά εισόδημα στην Ελλάδα.
   Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι  υπαχθήκατε σε φορολογία λόγω του δηλωθέντος εισοδήματος των 2,46 ευρώ, με την παράλληλη εφαρμογή των διατάξεων που αναφέρονται πιο πάνω, προκειμένου προσδιορισμού του τεκμαρτού σας εισοδήματος.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση