Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

επιτηδευματιας αλλα και γεωργικη δραστηριοτητα

Επιτηδευματιας με επιχειρηση Α επιθυμει να ενοικασει και καλλιεργησει αγρους και επειτα να εμπορευτει να προοιοντα σε ολο τον κοσμο.Λογιστικά πως αντιμετωπιζεται θα ειναι αγροτης η θα συνεχισει την ασφαλιση οαεε?τα εισοδηματα απο την γεωργικη δραστηριοτητα μπορει να ειναι περισσοτερα μπορει και λιγοτερα απο την κυρια δραστηριοτητα. σε ποιο καδ εντασσεται?πρεπει να ειναι κατ επαγγελμα αγροτης και να διακοψει την πρωτη δραστηριοτητα η μπορει να το κανει παραλληλα?

  • 2 Απαντήσεις

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 1,2,3,4,5 του άρθρου 41 του ν.2859/2000, ο αγρότης που εξάγει τα προιόντα δικής του παραγωγής, θεωρείται επιτηδευματίας κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 2 του π.δ. 186/1992 και επομένως, στη δική σας περίπτωση θα πρέπει να υποβάλει δήλωση μεταβολής σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 36 του ν.2859/2000, δηλώνοντας την έναρξη υποκαταστήματος με τη σχετική δραστηριότητα, η οποία θα ασκείται πασράλληλα με την πρώτη.
   Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το ύψος των εσόδων των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης, ανάλογα με το αν αυτές χαρακτηρίζονται ως πρώτη, δευτερεύουσα κλπ.

το ίδιο ισχυει εαν γινει και μεταποιηση του αγροτικού προιοντος και αυτο διατεθει τοσο στην εγχωρια οσο και σε αλλοδαπη αγορα?

Προσθέστε τη δική σας απάντηση