Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Τεκμήρια-Επαγγελματικός χώρος

Καλη σας μέρα! Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να κάνω μία ερώτηση σχετικά με τα νέα τεκμήρια. Αν κάποιος κατοικεί στο σπίτι των γονιών του και έχει στη κυριότητα του επαγγελματικό ισόγειο χώρο που χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός (δεν έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης), τα τετραγωνικά αυτού του επαγγελματικού χώρου προσμετρώνται ως τεκμήριο?
Ευχαριστώ πολύ

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 περ α' & β' του άρθρου 16 του ν.2238/1994, για τον προσδιορισμό του αντικειμενικού εισοδήματος με βάση τη συνολική ετήσια δαπάνη του φορολογουμένου, της συζύγου του και των προσώπων που συνοικούν και τους βαρύνουν, λαμβάνεται υπόψιν η ετήσια αντικειμενική δαπάνη, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας και τα τετραγωνικά μέτρα των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας.
   Επίσης λαμβάνεται υπόψιν η ετήσια αντικειμενική δαπάνη που εκτιμάτια με βάση τα τετραγωνικά μέτρα μιας ή περισσοτέρων ιδιοκατοικούμενων ή μισθωμένων δευτερευουσών κατοικιών, καθώς και των βοηθιτικών χώρων αυτών.
   Από τα ανωτέρω γίνεται αντιληπτό ότι ο επαγγελματικός χώρος στον οποίο αναφέρεσθε, δεν αποτελεί τεκμήριο προκειμένου να προσδιορισθεί το αντικειμενικό σας εισόδημα κατά την έννοια του άρθρου 16 του ν.2238/1994.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση