Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Eντυπο Ε1 - Φιλοξενία γονιών και αδερφής.

Καλησπέρα σας. Μου μεταβιβάστηκε κατα πληρη κυριότητα το ακίνητο στο οποιο διαμένω εγώ, οι γονείς μου και η αδερφή μου. Ουσιαστικά λοιπόν αν και άνεργος "φιλοξενώ" τους γονείς μου και την αδερφή μου. Πρεπει αυτό να αποτυπωθεί κάπως στο ε1 το δικό μου ή μονο οι γονείς μου και η αδερφη μου στο δικο τους ε1 θα γραψουν ότι φιλοξενούνται απο εμενα. Προκύπτει για εμενα κάποια φορολογική επιβάρυνση;
Ευχαριστώ εκ των προτερων.

  • 1 Απάντηση

Η φορολογική επιβάρυνση που σας αναλογεί είναι η ετήσια αντικειμενική δαπάνη με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης κατοικίας σας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 § 1 περ α' του ν.2238/1994, καθώς και η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη που ορίζεται στην περ θ' της ίδιας παραγράφου και είναι 3000,00 ευρώ προκειμένου για άγαμο και 5000,00 ευρώ προκειμένου για συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση.
   Εξυπακούεται ότιι στις ανωτέρω περιγραφόμενες αντικειμενικές δαπάνες θα προσθέσετε τυχόν άλλες δαπάνες που ορίζονται στα άρθρα 16 & 17 του ν.2238/1994 (πχ αγορά και κατοχή ή χρήση ΕΙΧ κλπ).
   Τα σχετικά στοιχεία για τον τόπο κατοικίας σας θα τα αναγράψετε στον πίνακα 5 του εντύπου Ε1.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση