Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Έκδοση δελτιων αποστολης σε αυτοκινουμενα οχηματα-τρακτερ λογω αλλαγης εδρας

Μεταφορα εδρας επιχειρησης με αντικειμενο εργασιων (εμπορια μεταχειρισμενων τρακτερ) χρειαζεται να εκδωθουν δελτια αποστολης για την μεταφορα σε μια αποσταση 1000 μετρων οδικως; Δεν υπαρχει οπτικη επαφη.

  • 1 Απάντηση

Στο άρθρο 11 § 1 περ. γ' του ΠΔ 186/1992 ορίζεται ότι : " Δελτίο αποστολής εκδίδεται από τον επιτηδευματία επί διακίνησης αγαθών μεταξύ των επαγγελματικών εγκαταστάσεών του. Με έγκριση του προισταμένου ΔΟΥ, επιτρέπεται στην περίπτωση αυτή η μη έκδοση ΔΑ ή η έκδοσή του κατά διάφορο τρόπο, εφόσον λόγω απόστασης δεν είναι εξαιρετικά δύσκολη η παρακολούθηση των διακινούμενων αγαθών ".
   Συνεπώς αρμόδιος να αποφασίσει για τη μη έκδοση ή την κατά διάφορο τρόπο έκδοση δελτίου αποστολής στην περίπτωσή σας είναι ο προιστάμενος της αρμόδιας ΔΟΥ, αφού βέβαια προηγηθεί η υποβολή σχετικής αίτησης από την επιχείρηση.
   Σημειώνεται ότι με την § 11.9.5 της Εγκ. ΚΒΣ 3/1992 ορίστηκε ότι δεν απαιτείται δελτίο αποστολής κατά τη διακίνηση αυτοκινήτων και γενικά αυτοκινούμενων μηχανημάτων προς επισκευή ή συντήρηση ή μεταφορά προς επισκευή από τις εταιρίες οδικής βοήθειας ή οποιαδήποτε διακίνηση, εκτός της περίπτωσης που διακινούνται προς πώληση απ΄ ευθείας ή μέσω τρίτου. Η απαλλαγή από την έκδοση δελτίου αποστολής καλύπτει οποιαδήποτε διακίνηση αυτοκινούμενων οχημάτων-μηχανημάτων προς επισκευή, συντήρηση, μίσθωση, ενοικίαση κλπ εκτός της περίπτωσης της πώλησης.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση