Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ.πρωτ.1044190/751/Α0012 Απαλλαγές από το φόρο.

Αθήνα, 21 Απριλίου 2008

Αρ. πρωτ.: 1044190/751/Α0012

ΘΕΜΑ: Απαλλαγές από το φόρο.

Σύμφωνα με τις περιπτώσεις ε' και θ' της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν.2238/1994, από το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες απαλλάσσεται το εξωιδρυματικό επίδομα, καθώς και το ποσό με το οποίο προσαυξάνεται η σύνταξη, που καταβάλλεται σε τυφλούς και γενικά σε πρόσωπα, που ευρίσκονται διαρκώς σε κατάσταση που απαιτεί συνεχή επίβλεψη, περιποίηση και συμπαράσταση άλλων προσώπων (απόλυτος αναπηρία), τα οποία καταβάλλονται στους δικαιούχους από το Δημόσιο ή άλλους ασφαλιστικούς φορείς.

Επίσης, απαλλάσσονται οι μισθοί, συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και σε πρόσωπα που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες, που υπερβαίνει σε ποσοστό το ογδόντα τοις εκατό (80%).

Τέλος, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις και εφόσον είστε ολικώς τυφλός, εγγεγραμμένος στα μητρώα τυφλών, η σύνταξη και οποιοδήποτε άλλο επίδομα σας καταβάλλεται, λόγω της κατάστασής σας, δεν υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!