Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Υπεγράφη η σύμβαση για το αποχετευτικό δίκτυο Παιανίας, μέσω του ΠΕΠ «Αττική 2014-2020»

Δρομολογήθηκε το έργο κατασκευής δικτύου ακαθάρτων στην Παιανία, χρηματοδότησης 25 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ «Αττική 2014-2020» με την συνυπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιο Τόσιο και τον δήμαρχο Ισίδωρο Μάδη, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Μουσείο Βορρέ.

Το έργο εμπίπτει στις δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων της Ανατολικής Αττικής το οποίο υλοποιεί η ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ενώ αποδέκτης θα είναι το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κορωπίου, το οποίο ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Αττικής το προσεχές διάστημα.

Η δημοπράτηση του έργου θα ξεκινήσει αρχές του 2023 και αφορά στην κατασκευή 60 χλμ αγωγών και 4.000 συνδέσεων για την εξυπηρέτηση 12.000 κατοίκων.

Με την περάτωσή του θα λυθεί ένα χρόνιο υγειονομικό πρόβλημα, θα απαλλαγούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το κόστος εκκένωσης βόθρων, θα δημιουργηθούν πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, ενώ θα συνεισφέρει στη λήξη των προστίμων που επιβάλλονται στη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη σπουδαιότητα του έργου επισήμανε:

«Σήμερα μπήκε ακόμα ένα λιθαράκι στη μεγάλη προσπάθεια να αποκτήσουν οι πόλεις και οικισμοί της Ανατολικής Αττικής σύγχρονα συστήματα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων. Πριν από 3 ημέρες, είχαμε την τιμή και τη χαρά να ξεναγήσουμε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο μεγαλύτερο εργοτάξιο της χώρας, που έχει στηθεί στην Ανατολική Αττική. Αξιοποιώντας την εμπειρία, την άριστη σχέση με τους δήμους, την ΕΥΔΑΠ, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουμε δημιουργήσει ένα μίγμα πόρων του ΕΣΠΑ (Ταμείο Συνοχής και ΠΕΠ Αττικής), με κεντρικό στόχο όλα τα έργα να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης χωρίς καμία χρονοτριβή. Η Περιφέρεια Αττικής έχει γυρίσει πλέον σελίδα και αυτό είναι ορατό στους πολίτες».

Ο εκπρόσωπος της ΕΥΔΑΠ, Αν. Τόσιος, δήλωσε: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι την αξία του έργου και αδημονούμε, για την ολοκλήρωσή του. Η ΕΥΔΑΠ εγγυάται ότι το έργο θα υλοποιηθεί με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό, βάσει των υψηλότερων προδιαγραφών και αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της κοινωνίας».

Ο δήμαρχος Παιανίας Ισ. Μάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για να μην απενταχθεί το έργο αλλά και στους πρώην δημάρχους κ.κ. Παπακωστόπουλο και Δάβαρη οι οποίοι το οραματίστηκαν και το σχεδίασαν. «Κάποιοι θα υποστηρίξουν πως ήταν νομοτελειακό το έργο να ξαναρχίσει. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει, απαιτήθηκαν συντονισμένες ενέργειες διαφορετικών υπηρεσιών επί μακρό χρονικό διάστημα για να τα καταφέρουμε. Απαιτήθηκε σχέδιο και μεθοδικότητα», συμπλήρωσε.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός χαρακτήρισε το έργο τεράστιο με ανάλογη περιβαλλοντική και οικονομική αξία «καθώς γλιτώνουμε πρόστιμα» και υπογράμμισε ότι «η Ανατολική Αττική την τελευταία τριετία, όπως και το σύνολο της Αττικής αλλάζει ριζικά με τις δυναμικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!