Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής Αυτοψία Πατούλη στα έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτεί η περιφέρεια

Για την πορεία των έργων, που χρηματοδοτεί με 9 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Καισαριανής και για τις περαιτέρω ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Αττικής Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή από τον δήμαρχο Χρήστο Βοσκόπουλο, ενώ στη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη κ. Δανιήλ συζητήθηκε η πορεία του συνεδριακού κέντρου στον Άγιο Γεώργιο Καρέα.

Ειδικότερα εξετάστηκαν τα έργα που συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, στην αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων αλλά και στις κοινωνικές δομές που ενισχύονται και επεκτείνονται.

Ακολούθως ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου, καθώς η περιφέρεια χρηματοδοτεί τη μελέτη ανάδειξης και αξιοποίησής του, το υπό ανέγερση κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και το εκτελούμενο αντιπλημμυρικό έργο ενίσχυσης του δικτύου ακαθάρτων.

Στο δημαρχείο της Καισαριανής ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του κατέθεσαν προτεραιοποιημένες τις ανάγκες της πόλης και συζητήθηκε η πορεία κρίσιμων έργων, όπως η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, η δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ ο περιφερειάρχης επόπτευσε και τα έργα συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης του δημαρχιακού κτιρίου.

«Βρισκόμαστε σ΄ έναν δήμο με μεγάλη ιστορία, την οποία τιμούμε και σεβόμαστε αλλά και προβλήματα τα οποία από τις πρώτες ημέρες της θητείας μας αναγνωρίσαμε ως σημαντικά, γι΄ αυτό και ήταν ισχυρή η βούλησή μας να συμβάλλουμε στην επίλυσή τους, με όσα μέσα διαθέτουμε», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ανέφερε, αποφασίσθηκε η χρηματοδότηση της συντήρησης και αποκατάστασης του δημαρχείου, παράλληλα με την ενεργειακή αναβάθμιση, τα αντιπλημμυρικά έργα, την ενίσχυση και λειτουργία κοινωνικών δομών όπως είναι το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Φαρμακείο, και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το πρόγραμμα των ΤΕΒΑ αλλά και τη χρηματοδότηση μελετών για την αξιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εξοπλισμό ανακύκλωσης που παρείχε η περιφέρεια στο δήμο, με καφέ κάδους και απορριμματοφόρα, επισημαίνοντας πως κλειδί για να γίνει η Αττική μία «πράσινη» περιφέρεια, είναι μία ισχυρή συμμαχία με τους δήμους. «Ωστόσο δεν σταματάμε εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως προγραμματίζονται και άλλα έργα, όπως γήπεδο ποδοσφαίρου, επέκταση των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου και πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής.

Στο σκοπευτήριο ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και περιηγήθηκε στο πλούσιο εκθεσιακό υλικό με σπάνια ντοκουμέντα. «Βρισκόμαστε σ΄ ένα χώρο με "βαριά" ιστορία και χαίρομαι ιδιαίτερα που η περιφέρεια συμβάλλει στην ανάδειξή του και στη δημιουργία ενός χώρου αναψυχής και εκπαίδευσης, ένα τοπόσημο πολιτισμού, που θα συμβάλλει στην ανάδειξη ενός εμβληματικού χώρου με ισχυρό συμβολισμό». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο σκοπευτήριο διατυπώθηκε και η πρόταση χρηματοδότησης του εγκαταλειμμένου κτιρίου, στο οποίο στεγάστηκε για χρόνια το ιστορικό κέντρο «Χάραμα», προκειμένου να μετατραπεί σε ένα σημείο πολιτισμού και τέχνης.

Στην αναγκαιότητα περάτωσης του συνεδριακού κέντρου που έθεσε ο μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη και έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες επικαιροποίησης της τεχνικής μελέτης. «Είναι ένα έργο που μ΄ ενδιαφέρει και έχω ζητήσει από τις υπηρεσίες μου να το προχωρήσουν, προκειμένου να ενταχθεί στον προϋπολογισμό μας», σημείωσε.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης μετέβη στο σχολικό συγκρότημα «Βενιζέλου» όπου στεγάζονται το 1ο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο, τα οποία σήμερα συμμετέχουν στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Green City που υλοποιεί η Περιφέρεια σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Η Καισαριανή αλλάζει με έργα και όχι λόγια»

Η επίσκεψη του περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Ο κ. Πατούλης τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους διαμήνυσε την πρόθεσή του να συμβάλλει, ώστε να γίνει πράξη το όραμα της δημοτικής αρχής και των πολιτών, προκειμένου η Καισαριανή να γυρίσει σελίδα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. «Η Περιφέρεια μας υπηρετεί ισότιμα όλους τους δήμους και όλους τους πολίτες της Αττικής. Δεν λειτουργούμε με κομματικές παρωπίδες και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο και στο μέλλον. Στην Καισαριανή κάναμε πολλά έργα, κυρίως αντιπλημμυρικά που θωρακίζουν την πόλη, βάλαμε την ανακύκλωση στη ζωή των πολιτών στο πλαίσιο της στρατηγικής μας να κάνουμε την Αττική πιο πράσινη και πιο λειτουργική, για μας και για τα παιδιά μας. Θα κάνουμε όμως και άλλα πολλά και για την Καισαριανή, αλλά και για όλους τους δήμους, με ισχυρότερο εργαλείο τα 105 εκατ. ευρώ που καταφέραμε με κόπο και σχέδιο να μας επιστραφούν από την ΕΕ από το έργο του Φαληρικού, καθώς διασφαλίστηκαν οι πόροι για την υλοποίησή του από ευρωπαϊκά κονδύλια. Αυτά τα λεφτά θα τα αξιοποιήσουμε για έργα, για εσάς, για την ανάπτυξη της Αττικής μας», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!