Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής Με επιτυχία και υψηλή συμμετοχή το 2ο Συνέδριο Ψηφιακού Εγγραμματισμού

«Θέλουμε οι πολίτες να κινούνται με αυτοπεποίθηση στον ψηφιακό κόσμο και να είναι ενημερωμένοι», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας στο 2ο συνέδριο Ψηφιακού Εγγραμματισμού που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού», στο Πολεμικό Μουσείο.

Παράλληλα στο περιθώριο των εργασιών, ο περιφερειάρχης απένειμε τις βεβαιώσεις παρακολούθησης για τη Δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο» σε μαθητές, καθώς και αναμνηστικά δώρα στους συνέδρους.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά και διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κέντρο Καινοτομίας Περιφέρειας Αττικής», με χρηματοδοτηση από το ΕΠ Αττική 2014-2020. Ήταν δωρεάν για τους συμμετέχοντες, 200 μαθητές δημοτικών και ισάριθμους γυμνασίων της Αττικής και αφορούσε στη διεξαγωγή μαθημάτων, με τη μορφή διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων σε χώρους Φορέων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας.

Στο συνέδριο παρουσία γονέων, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου, σύντομες ομιλίες απηύθυναν ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής Σωτήρης Νικολακόπουλος και ο προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας Δημήτρης Δρόσης

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στο παιδικό πανεπιστήμιο όσο και σε άλλες δράσεις που υλοποιεί σε συνεργασία με τους δήμους για την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού τόνισε ότι η περιφέρεια πρωτοπόρει, ώστε να εξαφανιστεί το κενό ενημέρωσης στις κοινωνικές ομάδες με στέρηση στις ψηφιακές δεξιότητες, να επιμορφωθουν πολίτες που διαθέτουν βασικές δεξιότητες και θέλουν να τις αναπτύξουν και τέλος να ενδυναμώσουν οι εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν τις εστίες ψηφιακής παιδείας στα σχολεία».

Υπογράμμισε τη θερμή υποστήριξη της περιφέρειας στην καθιέρωση του ψηφιακού εγγραμματισμού, καθώς γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητος στο σημερινό ψηφιοποιημένο και ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της πληροφόρησης, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό διαδικτυακών πηγών πληροφόρησης.

«Έτσι λοιπόν από το 2021, για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική ανάπτυξη του ψηφιακού εγγραμματισμού και η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, υποστηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς περαιτέρω με σεμινάρια και πρακτικά παραδείγματα. Τα σεμινάρια (διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία στους δήμους) υλοποιούνται προς όλες και όλους χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις ψηφιακής εκπαίδευσης», υπογράμμισε. Κλείνοντας ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη Δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο» η οποία, όπως τόνισε, στοχεύει στην επαφή των μαθητών με τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία.

«Η ενθουσιώδης συμμετοχή των μαθητών, η θερμή ανταπόκριση και τα επαινετικά σχόλια των γονέων μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια και δικαιώνουν την επιμονή μας σε στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες όπως το "Παιδικό Πανεπιστήμιο", που στηρίζουν τις νέες γενιές και επενδύουν στη γνώση και την καινοτομία», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!