Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΣΕΕ Αφετηρία κοινών Δράσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

ΕΣΕΕ

6 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου

Στο Δ.Σ της ΕΣΕΕ ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης 

Συνάντηση – Αφετηρία κοινών Δράσεων ΕΣΕΕ-Περιφέρειας Αττικής για τις εμπορικές ΜμΕ και την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού

Τις δυνατότητες για το σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών δράσεων της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με την Περιφέρεια Αττικής εξέτασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ που συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 5 Απριλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη.

Η συζήτηση εστίασε στην αξιοποίηση των κονδυλίων της νέας Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ και των Περιφερειακών Προγραμμάτων, με κύριους άξονες την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των εμπορικών επιχειρήσεων και την βέλτιστη εκμετάλλευση των τουριστικών ροών στην Αττική από τον εμπορικό κλάδο.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας ανέλυσε τον κομβικό ρόλο του ελληνικού εμπορίου στην Αττική και γενικότερα στην περιφερειακή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και επισήμανε τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο περιβάλλον της ψηφιακής εποχής, καθώς είναι νωπά ακόμη τα πλήγματα στο επιχειρείν από τις διαδοχικές κρίσεις. Σημείωσε πως το πεδίο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής είναι ευρύ με αμοιβαία οφέλη και υπογράμμισε πως η ΕΣΕΕ έχει ήδη επεξεργαστεί ολοκληρωμένες προτάσεις για σημαντικές συνέργειες με την Περιφέρεια Αττικής στην κατεύθυνση επιτάχυνσης της ψηφιακής μετάβασης και της ενίσχυσης της βιωσιμότητας των εμπορικών επιχειρήσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε την πεποίθησή του πως η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί μία νέα αρχή συνεργασίας, που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές. Παρέθεσε μία σειρά έργων και δράσεων που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, είτε άμεσα, με κονδύλια που κατευθύνονται απευθείας σε επιχειρήσεις, είτε έμμεσα μέσα από το ευρύτατο πλαίσιο ενεργειών της Περιφέρειας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κα την ανάδειξη νέων περιοχών της Αττικής σε τουριστικούς προορισμούς. Ειδικότερα εστίασε στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ για την στήριξης περίπου 10.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας και στο πρόγραμμα ύψους 8 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Σημείωσε μάλιστα, ότι αφενός στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από την Περιφέρεια έφθασε στο 97%, αφετέρου ότι ο προϋπολογισμός της νέας Προγραμματικής Περιόδου για την Περιφέρεια Αττικής αυξήθηκε κατά 53%, στο 1,6 δις ευρώ.

Οι κύριοι Καρανίκας και Πατούλης συμφώνησαν ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις των δύο φορέων σε τεχνοκρατικό – επιστημονικό επίπεδο, για να συζητηθούν λεπτομερώς και να δρομολογηθούν οι κοινές δράσεις ΕΣΕΕ – Περιφέρειας Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!