Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής Χρηματοδότηση ύψους 520 χιλιάδων ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι

Προγραμματική σύμβαση για κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή Αγ. Νικολάου στο Μαρούσι, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια με το ποσό των 520 χιλιάδων ευρώ και στοχεύει στην αποτροπή των πλημμυρικών φαινομένων, που σημειώνονται στην περιοχή η οποία βρίσκεται ΒΔ του δήμου πλησίον του δήμου Πεύκης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη η εξέλιξη των μελετών για το Ρέμα Σαπφούς, καθώς και οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα επίσης με χρηματοδότηση της περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η θωράκιση κάθε γειτονιάς της Αττικής με την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, αποτελεί στρατηγικό στόχο και στοίχημα «που κερδίζουμε με τη συνεργασία και τον σωστό προγραμματισμό μεταξύ περιφέρειας και δήμων. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Μαρούσι μας, όπου είχα τη χαρά να υπογράψω μαζί με τον δήμαρχο την προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου για την διαχείριση των όμβριων υδάτων στην περιοχή του Αγ. Νικολάου».

Πρόσθεσε ότι διερευνήθηκαν οι προϋποθέσεις επέκτασης αντίστοιχων έργων σε όσες γειτονιές, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, τονίζοντας πως «στόχος είναι το Μαρούσι να είναι πρωτοπόρο, ως μια σημαντική πόλη των βορείων προαστίων αλλά και ολόκληρης της Αττικής».

O δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου αφού υπογράμμισε τη σημασία της διευθέτησης των αντιπλημμυρικών έργων, δήλωσε ότι «η συνεργασία με την περιφέρεια είναι στενή και εποικοδομητική και αποδίδει καρπούς προς όφελος των Μαρουσιωτών.

Ο Γ. Πατούλης γνωρίζει προσωπικά τις ανάγκες του Αμαρουσίου σε έργα υποδομών και ευελπιστούμε πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες συνέργειες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!