Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πατούλης - Βρεττάκος Συνάντηση για την πορεία υλοποίησης των χρηματοδοτούμενων έργων στο Κερατσίνι

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή των χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής έργων στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας συζητήθηκε μεταξύ του περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη και του δήμαρχου, Χρ. Βρεττάκου παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Σ. Αντωνάκου.

Πρόκειται για έργα σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση, τη βελτίωση των εγκαταστάσεων άθλησης και ευρείες αναπλάσεις.

Επίσης, συζητήθηκαν και δυνατότητες για επιπλέον παρεμβάσεις, ενώ με πρόταση του κ. Πατούλη εξετάζεται η δυνατότητα χρηματοδότησης για την ανάπλαση του ανοιχτού γηπέδου στη Δραπετσώνα, το οποίο αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής Βάζος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεγάλη ανάπλαση στο Καστράκι, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει ανακατασκευή και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, εμβαδού 20.883 τμ, αποπεράτωση του υφιστάμενου αναψυκτηρίου, ανοικτό κυκλικό υπαίθριο θεάτρο και νέα παιδική χαρά.

Εκτενέστερη ήταν η συζήτηση για το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλύπτει όλη την περιοχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πρόοδο και άλλων έργων, όπως η ανακατασκευή και συντήρηση υποδομών και εξοπλισμού του κλειστού γυμναστηρίου «Γ. Κασσιμάτης» στη Δραπετσώνα, προϋπολογισμού περίπου 300.000 ευρώ, αλλά και η επισκευή κερκίδων του γηπέδου σιταποθηκών, προϋπολογισμού περίπου 100.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι στον δήμο κατασκευάστηκε πρόσφατα νέο Κέντρο Υγείας, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής, ύψους 3,7 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικανακύκλωσης από την Περιφέρεια Ατικής, ο δήμος παρέλαβε 5 απορριμματοφόρα συλλογής στερεών αποβλήτων και 1.370 καφέ κάδους διαφόρων μεγεθών.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πατούλης τόνισε: «Σημαντικά έργα για το Κερατσίνι έχουν μπει σε σταθερή τροχιά υλοποίησης. Οι παρεμβάσεις μας σε συνεργασία με τον δήμαρχο Χ. Βρεττάκο, έχουν στόχο τον εκσυγχρονισμό της πόλης και τη στήριξη της αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής. Με συνεργασία και όραμα οι ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού μπορούν να επιτύχουν θεαματικά αποτελέσματα στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων, με άμεσο αντίκτυπο στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο κ. Βρεττάκος, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη στήριξη των μεγάλων έργων στον δήμο και εξέφρασε την προσδοκία για τη συνέχιση της συνεργασίας στην υλοποίηση και άλλων κρίσιμων έργων για την περιοχή και τους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!