Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 Στην τελική ευθεία για την έγκριση από την Ευρωπαικη Επιτροπή

«Η Αττική μπαίνει σε μία νέα πιο “πράσινη” εποχή. Της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της ευημερίας», τονίζει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, με αφορμή την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής 2021-2027 συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ, από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνθήκη προαπαιτούμενη για την έγκριση των Προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Αττικής είναι η πρώτη περιφέρεια που λαμβάνει τη σχετική έγκριση από το υπουργείο, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, ενώ συνεκτιμήθηκαν τόσο τα αποτελέσματα της όσο και η ΣΜΠΕ.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση της Περιφέρειας Αττικής, με βασικούς μοχλούς ανάπτυξης: την παραγωγή και ενσωμάτωση καινοτομίας, την πολιτιστική της ταυτότητα, τη νέα επιχειρηματικότητα, το τοπικό και παραγωγικό κεφάλαιο, την κοινωνική συνοχή και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του χαιρετίζει την έγκριση της ΣΜΠΕ του ΠΕΠ 2021-2027, καθώς αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση του ΕΣΠΑ της περιφέρειας, ύψους 1,6 δισ. σε όρους δημόσιας δαπάνης. «Το νέο Πρόγραμμα Αττική 2021-2027, εκτός από καινοτόμο, έξυπνο και πράσινο, σέβεται το περιβάλλον και τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, όπως ξεκάθαρα αποτυπώνεται στη σχετική απόφαση έγκρισης της ΣΜΠΕ», τονίζει ο κ. Πατούλης.

Αναλυτικότερα, το ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 διαρθρώνεται με βάση τους ακόλουθους στόχους πολιτικής:

Προώθηση της έξυπνης εξειδίκευσης στην επιχειρηματικότητα, με ενίσχυση της καινοτομικής δραστηριότητας και του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον - Βιώσιμη διαχείριση υδάτινων πόρων και προώθηση της κυκλικής οικονομίας - Βελτίωση αστικού περιβάλλοντος μέσω ανάπτυξης και εκσυγχρονισμό υποδομών.

Προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο - Ανάπτυξη έξυπνων μεταφορικών δικτύων.

Κοινωνική ανάπτυξη, με αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού υγείας, ενίσχυση της απασχόλησης και της κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού και προώθηση της στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Τέλος, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με οργανωμένες, ώριμες δράσεις και κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμά της, για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!