Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Με ασφαλιστήριο από τα ΚΤΕΟ τα ΙΧ.

Υποχρεωτική είναι πλέον η προσκόμιση του ασφαλιστήριου συμβολαίου του ΙΧ για να περάσει ΚΤΕΟ.

Υποχρεωτική είναι η ασφάλεια αστικής ευθύνης προς τρίτους που περιλαμβάνει τις σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές με κάλυψη 750.000 ευρώ κατ’ άτομο και κατά ατύχημα.

Αυτή είναι η υποχρεωτική ασφάλιση για κάθε όχημα, μαζί με την κάλυψη για ατύχημα σε λιμάνι-πορθμείο, και την αστική ευθύνη σε περίπτωση που κλαπεί το όχημα και προκαλέσει ατύχημα, όπως και η κάλυψη για ατύχημα που θα προκληθεί από ανασφάλιστο όχημα για ποσό μέχρι 50.000 ευρώ.

Όλες οι άλλες παροχές είναι προαιρετικές:

Για παράδειγμα το προσωπικό ατύχημα οδηγού (από την βασική κάλυψη της αστικής ευθύνης εξαιρείται από τους επιβαίνοντες ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης, που συνήθως είναι το ίδιο άτομο), η νομική υποστήριξη, η θραύση κρυστάλλων, φωτιά από οποιαδήποτε αιτία.

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες είτε εξαιρούν από τις καλύψεις, είτε έχουν πρόσθετη επιβάρυνση, για να καλύψουν ζημιές που θα προκληθούν από τρομοκρατική επίθεση ή από επεισόδια κατά τη διάρκεια απεργιών.

Προαιρετική είναι και η κάλυψη από ολική κλοπή (να μην βρεθεί ποτέ το όχημα) και μερική κλοπή, καθώς καλύπτει την τυχόν ζημιά που θα προκύψει.

Προαιρετική είναι και η κάλυψη για ίδιες ζημιές (η λεγόμενη μικτή ασφάλεια) που αν και εφόσον ο οδηγός προκαλέσει ατύχημα -είτε φταίει είτε όχι- θα πληρωθεί και για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο όχημα του. Συνήθως αυτή η κάλυψη λειτουργεί με ίδια συμμετοχή ή απαλλαγή (από 300- 1.500 ευρώ ή ως ποσοστό 1%-2% επί της ζημιάς).

Τα φυσικά φαινόμενα -θύελλα, καταιγίδα, σεισμός- όπως και το χαλάζι ανήκουν στις προαιρετικές καλύψεις.

Πολλές εταιρείες προσφέρουν κάλυψη σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος χάσει τα κλειδιά του ΙΧ, έγγραφα που είχε στο αυτοκίνητο όπως και οδική βοήθεια. Επίσης σε περίπτωση ατυχήματος, η μεταφορά του οχήματος γίνεται χωρίς επιβάρυνση.

Από τις καλύψεις εξαιρείται η κακόβουλη βλάβη (πχ να χαράξει κάποιος το αυτοκίνητο με κατσαβίδι).

Όσο για το κόστος της υποχρεωτικής ασφάλισης διαμορφώνεται στα 450 ευρώ το χρόνο για ένα αυτοκίνητο 10 ίππων (1.400 κυβικά).

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!