Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών Συλλαλητήριο Συνδικάτων,Σάββατο 11/9, 18:00, πλατεία ΧΑΝΘ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΔΕΘ 2021

Συλλαλητήριο Συνδικάτων,Σάββατο 11/9, 18:00, πλατεία ΧΑΝΘ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ΠΟΛ καλεί κάθε συνάδελφο, κάθε εργαζόμενο να δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση και στα νέα αντεργατικά μέτρα που θα ανακοινώσει στην ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει για λογαριασμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων να ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα, συνεχίζει ακόμα πιο έντονα την επίθεση απέναντι μας.

Με αφορμή την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2022-2025 εντείνουν την επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Έπειτα από τους αλλεπάλληλους αντιλαϊκούς νόμους για το ωράριο, την εργασία, την ασφάλιση, την παιδεία και με τις τραγικές συνέπειες από την διαχείριση της πανδημίας και των πρόσφατων πυρκαγιών, ο Πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει την ΔΕΘ, όπως όλες οι κυβερνήσεις άλλωστε, ως ακόμα ένα πάλκο για την ανακοίνωση «αναπτυξιακών» μέτρων που θα έχουν σίγουρα χαμένους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους ενώ στον αντίποδα μεγάλους κερδισμένους τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Παραδείγματα:

  • τα σχέδια τους για το «νέο ΕΣΥ» που εκτός των άλλων συγχωνεύει νοσοκομεία μέσα σε συνθήκες πανδημίας και ταυτόχρονα δίνει νέα πελατεία και προνόμια στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και εις βάρος των αναγκών της Δημόσιας Υγείας.
  • το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, που μέσω της λεγόμενης «αυτονομίας» προωθεί την κατηγοριοποίηση των σχολείων, καταργώντας εντελώς τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, εντείνοντας τις ανισότητες και τους φραγμούς, δημιουργώντας σε όλα τα επίπεδα ένα ταξικά διαχωρισμένο σχολείο.
  • τα σχέδια για την δήθεν «πράσινη» ανάπτυξη πάνω στα καμένα.Μία ανάπτυξη που φέρνει ακριβό ρεύμα, ενεργειακή φτώχεια στο λαό και κέρδη στα μονοπώλια ενώ δεν προστατεύει το περιβάλλον.
  • τα σχέδια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τον οποίο ο κλάδος μας έχει ήδη επωμιστεί μεγάλο μέρος της εφαρμογής του με τραγικές συνέπειες στα ωράρια, στην εντατικοποίηση και στο εισόδημα.
  • τα ζητήματα καινοτομίας και προόδου που θα εξαγγείλει για ακόμη μια φορά ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Αναρωτιόμαστε, σήμερα, που βαδίζουμε στην εποχή του 5G, της ρομποτικής, της ανάπτυξης της τεχνολογίας, θα ανεχτούμε μια χούφτα επιχειρηματίες να ζουν μέσα στη χλιδή και εμείς που παράγουμε τα πάντα με τον κόπο και τον ιδρώτα μας να ζούμε μια ζωή κόλαση;

Οι όποιες μικρές ελαφρύνσεις εξαγγελθούν στη ΔΕΘ ως προπέτασμα καπνού θα εξαφανισθούν από την γενικευμένη ακρίβεια, την πτώση του μέσου μισθού που συνεχίζεται και την φοροληστεία, αφού περίπου το 95% των φόρων προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα και μόνο το υπόλοιπο 5% από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε

Όλοι στα Συνδικάτα! Όλοι στον Αγώνα!

Για να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα

Το Διοικητικό Συμβούλιο

10/09/2021

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!