Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΛ 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του κλάδου την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΠΟΛ

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών στην Συνεδρίασή του στις 20 Ιανουαρίου 2024, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας του κλάδου την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 για τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων σε Λογιστικές – Ελεγκτικές – Συμβουλευτικές εταιρίες, εργαζόμενους σε Λογιστικά γραφεία και Λογιστήρια εταιριών με αιτήματα:

  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που προβλέπει 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, αυξήσεις στους μισθούς, προστασία της μητρότητας, σύγχρονα δικαιώματα. Κατώτατος κλαδικός μισθός στα 1.000€.
  • Προστασία του εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, Προστασία από τους πλειστηριασμούς.
  • Ρεύμα φτηνό για τον λαό, με κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
  • Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
  • Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμιά σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτιση και στέγαση για τους φοιτητές.
  • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας. Να μην κλείσει, συγχωνευτεί κανένα τμήμα κλινικής, νοσοκομείου ή κέντρου υγείας και να επαναλειτουργήσει το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών. Για τους ασφαλισμένους στο ΣΟΕΛ, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για νοσοκομειακή περίθαλψη, ιατρικές επισκέψεις, ιατρικές εξετάσεις και φαρμακευτικά προϊόντα. Άμεση αποζημίωση των ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων σε λιγότερο από 1 μήνα.
  • •Αποφασιστική ενίσχυση στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος
Καπαρού Αλεξάνδρα

Ο Γενικός Γραμματέας
Μιχάλης Χασιώτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!