Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΛ Δελτίο τύπου για την συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας

Δελτίο Τύπου

Για την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΛ

Στις 20 Ιανουαρίου συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΟΛ για την οργάνωση της δράσης της ΠΟΛ και των σωματείων μελών της το επόμενο διάστημα. 

Υπό το πρίσμα των κινητοποιήσεων των φοιτητών, της όλο και αυξανόμενης ακρίβειας και επίθεσης στα δικαιώματα μας, της ολόπλευρης εμπλοκής της χώρας μας στους πολέμους σε κάθε γωνιά της γης, η συζήτηση καθόρισε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με αποκορύφωμα την απεργιακή απάντηση των εργαζομένων στις 28 Φλεβάρη, που το ΔΣ πήρε απόφαση να προκηρύξει μαζί με άλλα σωματεία και Ομοσπονδίες εργαζομένων από όλους του κλάδους. 

Ήρθε πλούσια εικόνα από την δράση των σωματείων μελών μας και τονίστηκε η ενίσχυση των πρωτοβάθμιων σωματείων μας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αγώνων του κλάδου μας με προμετωπίδα την υπογραφή ΣΣΕ του κλάδου αλλά και σε επιχειρησιακό επίπεδο στην βάση του σχεδίου ΣΣΕ της ΠΟΛ.

Τονίστηκε η αγωνιστική συμπόρευση με τους φοιτητές ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο που φέρνει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, έναν αγώνα που αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης για την υπεράσπιση της μόρφωσης των παιδιών μας. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η πλατιά ενημέρωση των εργαζόμενων του κλάδου για το αντεργατικό νομοσχέδιο καθώς και η με κάθε τρόπο στήριξη του αγώνα των φοιτητών και μαθητών, όπως  περιοδείες και εξορμήσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Με μαζικές διαδικασίες αποφασίστηκε να αναπτυχτεί η δράση των σωματείων μας μπροστά στην πανελλαδική απεργία στης 28 Φλεβάρη. Καλούμε όλα τα σωματεία μέλη μας να προχωρήσουν σε ανοιχτές και μαζικές συνεδριάσεις των ΔΣ και σε Γενικές Συνελεύσεις, για να γίνει υπόθεση όσο των δυνατόν περισσότερων εργαζομένων του κλάδου η οργάνωση της μάχης σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Αντίστοιχα με στήριξη από την Ομοσπονδία θα διαμορφωθεί σχέδιο δράσης με τις επιτροπές αγώνα εργαζόμενων του κλάδου σε πόλεις και σε εταιρίες που δεν υπάρχουν ακόμα σωματεία.

Η συζήτηση αποτύπωσε για ακόμα μία φορά την ανάγκη για το δυνάμωμα της συμπόρευσης με τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου μας και τα ιδιαίτερα ζητήματα που από κοινού αντιμετωπίζουμε, με στόχο το συντονισμό της δράσης μας μέχρι και την απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Τέλος το ΔΣ ενέκρινε και δημοσίευσε ψήφισμα αλληλεγγύης και στήριξης των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.

Μαζικά Μαχητικά την 28/02/2024 Απεργούμε με βασικό σύνθημα
«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!