Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βασίλης Σπανάκης Άμεση ανάγκη να ανοίξει η πλατφόρμα της Α.Α.Δ.Ε. για αρχικές δηλώσεις Covid και για διορθώσεις από τους εκμισθωτές ακινήτων, για τη χρονική περίοδο Μαρτίου 2020 – Μαρτίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Θέμα: «Άμεση ανάγκη να ανοίξει η πλατφόρμα της Α.Α.Δ.Ε. για αρχικές δηλώσεις Covid και για διορθώσεις από τους εκμισθωτές ακινήτων, για τη χρονική περίοδο Μαρτίου 2020 – Μαρτίου 2021»

Αθήνα, 21 Μαΐου 2021

Κύριε Υπουργέ,

Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύουν να φορολογηθούν για εισοδήματα από ενοίκια που δεν εισέπραξαν από τους μισθωτές τους, καθώς για διαφόρους λόγους είτε δεν υπέβαλαν δήλωση Covid ή την υπέβαλαν με λανθασμένα στοιχεία. Επιπροσθέτως, έχουν εντοπιστεί διάφορα λάθη βάσει των μηνυμάτων της Α.Α.Δ.Ε., που πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν ώστε να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις. Τέτοια λάθη αφορούν για παράδειγμα μισθώσεις που δεν φαίνονται ενεργές ενώ είναι, όπως και μεταβολές της νομικής μορφής του μισθωτή για τις οποίες δεν ήταν ενήμερος ο εκμισθωτής.

Ως εκ τούτου, το εκ νέου άνοιγμα της πλατφόρμας της Α.Α.Δ.Ε. για το σύνολο των πεδίων, για αρχικές δηλώσεις Covid και για διορθώσεις των δηλώσεων που έχουν ήδη υποβληθεί για ολόκληρη τη χρονική περίοδο από τον Μάρτιο 2020 έως και τον Μάρτιο 2021, θα αποτελούσε ανακουφιστική λύση για όλους τους ιδιοκτήτες που δεν εισέπραξαν καθόλου ή έλαβαν μειωμένα ενοίκια στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα παραπάνω επισημαίνει, μεταξύ άλλων, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να προβείτε σε άνοιγμα όλων των πεδίων της πλατφόρμας της Α.Α.Δ.Ε. για αρχικές δηλώσεις Covid, για όλες τις αναγκαίες διορθώσεις στις δηλώσεις που έχουν ήδη υποβληθεί καθώς και για τις διορθώσεις βάσει των μηνυμάτων της Α.Α.Δ.Ε., για ολόκληρη τη χρονική περίοδο από τον Μάρτιο 2020 έως τον Μάρτιο 2021;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!