Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

Σπανάκης Αίτημα για άνοιγμα της πλατφόρμας για δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας Μαρτίου - Απριλίου 2021 στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ” για τις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή

Αθήνα, 20 Μαΐου 2021

Δελτίο Τύπου

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας Μαρτίου - Απριλίου 2021 στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ” για τις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή, ζητάει ο Β. Σπανάκης

Με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης ζητά να ανοίξει η πλατφόρμα στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ”, προκειμένου για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2021 να δοθεί η δυνατότητα επιτυχούς υποβολής των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας, τουλάχιστον για τις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή.

Ο κ. Σπανάκης επισημαίνει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν το τελευταίο διάστημα οι λογιστές και τα αρμόδια τμήματα των επιχειρήσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις πρόσθετες απαιτήσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Συχνά όμως δημιουργούνται προβλήματα, όπως για παράδειγμα «πολλές περιπτώσεις που η καταχώρηση των αναστολών έγινε κανονικά, αλλά από λάθος, αντί να γίνει “Υποβολή” στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ” έγινε “Αποθήκευση και Εκτύπωση”. Έτσι, δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε επιτυχώς η καταχώρηση των αναστολών, με αποτέλεσμα σήμερα δεκάδες λογιστές να καλούνται να αναλάβουν το κόστος έναντι των επιχειρήσεων - πελατών τους».

Τέλος, ο κ. Σπανάκης αναφέρει πως «η πρόθεση, σε κάθε περίπτωση, ήταν η καταχώρηση των αναστολών συμβάσεων εργασίας» και πως «το άνοιγμα της πλατφόρμας για εύλογο χρονικό διάστημα θα επιλύσει τέτοιου είδους προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ  

Προς:

  • τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
    κ. Κωστή Χατζηδάκη 

Θέμα: «Άνοιγμα πλατφόρμας για δηλώσεις αναστολών συμβάσεων  εργασίας μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2021 στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ” για  τις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή» 

Κύριε Υπουργέ, 

Το τελευταίο διάστημα οι λογιστές και τα αρμόδια τμήματα των επιχειρήσεων καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθούν στις  πρόσθετες απαιτήσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης. 

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούνται πολλές φορές προβλήματα, κυρίως τεχνικής  φύσεως, τα οποία πρέπει να διορθωθούν. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να δοθεί η  δυνατότητα στους λογιστές ή στους αρμόδιους υπαλλήλους, να προβούν, κατά  περίπτωση, ή σε αρχική καταχώρηση ή σε κατάλληλη διόρθωση και συγκεκριμένα  για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2021. 

Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η καταχώρηση των  αναστολών έγινε κανονικά, αλλά για την ολοκλήρωση, από λάθος, αντί να γίνει  “Υποβολή” στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ” έγινε “Αποθήκευση και Εκτύπωση”. Έτσι, δυστυχώς  δεν ολοκληρώθηκε επιτυχώς η καταχώρηση των αναστολών, με αποτέλεσμα  σήμερα δεκάδες λογιστές να καλούνται να αναλάβουν το κόστος έναντι των  επιχειρήσεων - πελατών τους. 

Επειδή η πρόθεση, σε κάθε περίπτωση, ήταν η καταχώρηση των αναστολών  συμβάσεων εργασίας. 

Επειδή το άνοιγμα της πλατφόρμας για εύλογο χρονικό διάστημα θα επιλύσει  τέτοιου είδους προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά. 

Επειδή οι λογιστές έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των  υποχρεώσεων των πελατών τους έναντι κάθε Δημόσιας Αρχής, σε όλη τη διάρκεια  της υγειονομικής κρίσης. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

Προτίθεστε να προβείτε σε άνοιγμα της πλατφόρμας στο ΠΣ “ΕΡΓΑΝΗ”,  προκειμένου για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2021 να δοθεί η δυνατότητα  επιτυχούς υποβολής των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας,  τουλάχιστον για τις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή; 

Ο ερωτών Βουλευτής 

Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!