Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΗΠΑ Τις μεγαλύτερες απώλειες στις θέσεις εργασίας μετά τη μεγάλη υφεση αναμένεται να αποτυπώσει η έκθεση που ανακοινώνει σήμερα το υπουργείο Εργασίας

Η αμερικανική οικονομία έχασε πιθανόν 22 εκατ. θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, με τον αριθμό των μισθωτών υπαλλήλων να καταγράφει τη μεγαλύτερή του πτώση από την Μεγάλη Ύφεση, γεγονός που αποτελεί την πλέον δυσοίωνη ένδειξη μέχρι στιγμής για το πώς η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία.

Τη μηνιαία έκθεση του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση την παρακολουθούν στενά οικονομολόγοι και επενδυτές κάθε μήνα αλλά ιδιαίτερα τώρα που έκλεισαν αναγκαστικά οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις. Η έκθεση που θα ανακοινωθεί σήμερα αναμένεται να δείξει ότι το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε τουλάχιστον στο 16% τον περασμένο μήνα. Αυτό θα καταρρίψει το μεταπολεμικό ρεκόρ του 10,8% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 1982.

Τα στοιχεία θα ενισχύσουν πιθανόν τις προσδοκίες για μια βραδεία ανάκαμψη από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία. Θα έρθουν να προστεθούν στα απαισιόδοξα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες, τις επενδύσεις των επιχειρήσεων, το εμπόριο, την παραγωγικότητα και την αγορά κατοικίας, αποτυπώνοντας το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσαν τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν στις ΗΠΑ στα μέσα Μαρτίου για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Η οικονομική κρίση φέρνει προβλήματα στην υποψηφιότητα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Αφού η κυβέρνηση Τραμπ επικρίθηκε για την αρχική της αντίδραση στην πανδημία, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος ανυπομονεί να ‘ανοίξει’ και πάλι την οικονομία, παρά την αύξηση των κρουσμάτων και τις δυσοίωνες προβλέψεις για θανάτους.

«Η οικονομία μας είναι σε μηχανική υποστήριξη αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Έρικα Γκρόσεν, πρώην επίτροπος στην στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας. «Θα βολιδοσκοπήσουμε την κατάσταση τους επόμενους λίγους μήνες για να δούμε εάν μπορούμε να βγούμε με ασφάλεια από το κώμα που προκάλεσε η πολιτική μας», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!