Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ισπανία Ο αριθμός των ανέργων κατέγραψε τον Ιούνιο τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση εδώ και 25 χρόνια

Ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία κατέγραψε τον Ιούνιο τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του εδώ και 25 χρόνια, σε μια ακόμα ένδειξη οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Εργασίας.

Τον Ιούνιο, υπήρχαν 166.911 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που αναζητούσαν εργασία, πράγμα που οδήγησε στη μείωση του αριθμού των ανέργων τους τέσσερις τελευταίους μήνες κοντά στις 400.000. Πάνω από 3,6 άνθρωποι συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς εργασία.

Τα στοιχεία αυτά είναι «εξαιρετικά θετικά» και «αξιοσημείωτα», δήλωσε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι είναι «ανεπαρκή σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων».

Με μείωση κατά 4,41% σε σχέση με τον μήνα Μάιο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των καταγεγραμμένων ανέργων σε μηνιαία βάση από το 1996, ημερομηνία κατά την οποία η Ισπανία άρχισε να δημοσιεύει τέτοιου είδους στατιστικά στοιχεία.

Η αγορά εργασίας στην Ισπανία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ανασφάλεια και η χώρα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!