Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αποζημίωση επιχειρήσεων με έως 20 εργαζόμενους

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο "Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. "Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις" (Α΄ 75)". 

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τις διατάξεις για τη διεύρυνση του πλαισίου χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και IKE, οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και είκοσι εργαζομένους.

Ακόμη, περιλαμβάνει τα μέτρα στήριξης ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ιδιοκτητών ατομικών επιχειρήσεων που αφορούν στην παράταση της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και στην αναστολή είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και των δόσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Ενσωματώνονται και οι διατάξεις για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής 40% του συνολικού µισθώµατος για τον µήνα Απρίλιο των συµβάσεων µίσθωσης ακινήτων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου - εξαρτώµενου µέλους, το οποίο φοιτά σε ίδρυµα τριτοβάθµιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου µόνιµης κατοικίας του, εφόσον έχει ανασταλεί προσωρινά η σύµβαση εργασίας του ενός τουλάχιστον από τους δύο γονείς.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και την παράταση κατά δύο μήνες της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων - ασφαλισμένων για όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει, εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους 2020.

Τέλος, παρατείνεται έως τις 25 Ιουνίου η είσπραξη από τις τελωνειακές αρχές του ΕΦΚ, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε έτοιµα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα, τα οποία εξήλθαν από καθεστώς αναστολής τον Μάρτιο και έως τις 25 Ιουλίου η είσπραξη των ίδιων επιβαρύνσεων που αναλογούν στα εν λόγω προϊόντα, τα οποία εξήλθαν από καθεστώς αναστολής τον Απρίλιο.

Ακολουθεί το ψηφισθέν νομοσχέδιο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!